Указом Президента України від 24 лютого 2022 року №68/2022 створено Житомирську обласну військову адміністрацію

Рекомендації жителям Житомирщини під час воєнного стану – у розділі “Більше. Інші рубрики”

У Житомирі розпочалося навчання для адміністраторів тренінгово-ресурсних центрів із 6 регіонів України

19 Серпня 2024 • 14:50

Кіл-сть переглядів: 156

19-20 серпня у Житомирському медичному інституті  проходять навчання адміністраторів тренінгово-ресурсних центрів із Львівської, Київської, Волинської, Закарпатської, Одеської, Чернігівської областей та міста Києва. Фахівців навчають особливостям роботи у таких центрах, адже надалі саме вони проводитимуть освітні заходи для медичних працівників щодо впровадження універсально-прогресивної моделі домашніх візитів до родин з дітьми та проведення «Школи відповідального батьківства». Тренінг організований ГО «НУО «Ін Та Юкрейн Фундейшн» в межах підтримки спільної програми Дитячого фонду ООН (ЮНІСЕФ) та Міністерства охорони здоровʼя України «Турбота з народження вдома».

 

Основні теми, які розглядаються під час навчання це:

 

1. Впровадження в Україні універсально-прогресивної моделі домашніх відвідувань до родин з дітьми від народження до трьох років.

 

2. Комплексний підхід до реабілітації дітей раннього віку: визначення, підтримка та комунікація.

«На тренінгу ми готуємо адміністраторів до роботи в тренінгово-ресурсних центрів. Якраз рік тому ми відкрили перший такий центр в Україні у Житомирі з підготовки патронажних медичних сестер, які здійснюють домашні візити до родин з дітьми. Тепер програма розширилася ще й на інші регіони. І вже цьогоріч роботу розпочнуть ще 12 тренінгово-ресурсних центри у Львівській, Київській, Волинській, Закарпатській, Одеській, Чернігівській областях та місті Києві», — розповіла керівниця проєктів та програм ГО «НУО «Ін Тач Юкрейн Фундейшн» Маргарита Сіранчук.

Довідково. Тренінгово-ресурсні центри (ТРЦ) з впровадження універсально-прогресивної моделі домашніх візитів до родин з дітьми вже готуються до відкриття у Львівській, Київській, Волинській, Закарпатській, Одеській, Чернігівській областях та місті Києві. Наразі там тривають роботи з облаштування приміщень та оснащення необхідними меблями та технікою. Кожен такий центр має дві концептуально різні частини: перша – тренінгова – для навчання медичних працівників, проведення лекцій для батьків; друга – симуляційна – для відпрацювання практичних навичок з батьками з догляду за новонародженими дітьми вдома. ТРЦ створюються у межах реалізації проєкту «Впровадження універсальної прогресивної моделі відвідування вдома та інтегрованих медичних послуг, орієнтованих на дитину, на місцевому рівні в окремих регіонах України», що впроваджує ГО «НУО «Ін Тач Юкрейн Фундейшн» за підтримки Дитячого фонду ООН (ЮНІСЕФ) та фінансової підтримки Федерального міністерства економічного співробітництва та розвитку через Німецький банк розвитку (KFW).

 

 

   

Версія для друку