Указом Президента України від 24 лютого 2022 року №68/2022 створено Житомирську обласну військову адміністрацію

Рекомендації жителям Житомирщини під час воєнного стану – у розділі “Більше. Інші рубрики”

У Житомирі розпочалося святкування 25-ї річниці незалежності України. ФОТО

24 Серпня 2016 • 07:49

Кіл-сть переглядів: 1 009

Сьогодні, 24 серпня, відзначається 25-та річниця незалежності України.

 

Державне свято у Житомирі розпочалося із вшанування борців за волю та свободу України.

 

Заступники голови облдержадміністрації Ігор Гундич та Ярослав Лагута, перший заступник голови обласної ради Володимир Ширма, міський голова Сергій Сухомлин разом з представниками громадськості поклали квіти до меморіального знаку Олегу Ольжичу, могили Омеляна Сеника і Миколи Сціборського.

 

О 9.00 год. представники влади області та міста, громадськість зібралися на вулиці В.Бердичівській, аби пройти урочистою ходою містом. Під звуки оркестру учасники ходи поклали квіти до пам’ятників Т. Г. Шевченку, І. Я. Франку, меморіального погруддя В. М. Чорноволу, меморіальної дошки М. С. Грушевському та стели Небесної Сотні на майдані імені С. П. Корольова. Також представники громадськості пронесли Державний Прапор розміром 18х12 метрів.

 

Зараз усі, хто знаходиться на майдані імені С.П.Корольова, на великому екрані дивляться пряму трансляцію урочистостей, що проходять у Києві. Після військового параду, який відбудеться у столиці, на сцені у Житомирі пройдуть вручення державних нагород та святкові заходи.

 

Про відзначення Дня незалежності України у нашому місті дивіться згодом на сайті ОДА.

Версія для друку