Указом Президента України від 24 лютого 2022 року №68/2022 створено Житомирську обласну військову адміністрацію

Рекомендації жителям Житомирщини під час воєнного стану – у розділі “Більше. Інші рубрики”

У Житомирі спортсмени змагаються за першість у Чемпіонаті України з п’ятиборства

05 Травня 2018 • 10:00

Кіл-сть переглядів: 237

пятиборствоУ Житомирі розпочався XXVII Чемпіонат України з сучасного п’ятиборства категорії Мастерс. Урочисте відкриття змагань відбулось сьогодні, 5 травня, в спорткомплексі «Авангард» за участю начальника управління національно-патріотичного виховання, молоді та спорту Житомирської ОДА Світлани Гресь та голови Житомирської обласної федерації п’ятиборства Валерія Кириловича.

 

«Надзвичайно приємно відкривати сьогоднішній Чемпіонат. Адже ви, учасники цього Чемпіонату, є прикладом для наслідування. Бажаю продемонструйте всю свою майстерність та здобути нові перемоги», – побажала учасникам Світлана Гресь.

 

Учасниками Чемпіонату є спортсмени не лише України, але й Молдови. В перший день, 4 травня, вони змагались у плаванні.  Протягом ще двох днів, 5 – 6 травня, спортсмени продемонструють свою майстерність зі стрільби, фехтування, кінного спорту та бігу.

 

Нагадаємо, що вчора,4 травня, із перемоги ВК «Полісся» розпочався чемпіонат України з волейболу серед жіночих команд.

 

Довідково. Сучасне п’ятиборство було представлено на V Іграх Олімпіад та включало сучасні спортивні змагання зі стрільби з пістолету, фехтування, плавання, верхової їзди та бігу. За часи свого існування сучасне п’ятиборство зберегло всі 5 класичних видів спорту у складі свого комплексу, формат проведення яких постійно змінювався у відповідності з вимогами часу та тенденціями олімпійського руху.

Версія для друку