Указом Президента України від 24 лютого 2022 року №68/2022 створено Житомирську обласну військову адміністрацію

Рекомендації жителям Житомирщини під час воєнного стану – у розділі “Більше. Інші рубрики”

У Житомирі вчили протидії насильству

06 Серпня 2015 • 11:32

Кіл-сть переглядів: 515

06 серпня 2015 р. у місті Житомирі для спеціалістів соціальної сфери області проводилось навчання у рамках проекту «Свобода від насильства: покращення доступу до соціальних послуг в Україні», реалізацію якого розпочато в Україні за підтримки Міжнародної організації «Право на здоров’я», Міжнародним благодійним фондом «Українська фундація громадського здоров’я» спільно з міністерством соціальної політики України.

У семінарі-тренінгу брали участь представники міських та обласних структур у справах сім’ї, молоді та спорту, служб у справах дітей, центрів соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді та громадських організацій, суб’єктом яких є сім’ї, діти та молодь.

Організатор семінару-тренінгу Анна Рашко про мету заходу: «Мета проведення заходу в 11 регіонах країни та в м. Київ полягає у тому, щоб підвищити спроможність фахівців, які працюють безпосередньо у напрямку протидії насильства щодо жінок і сім’ї, так як немає окремого законодавства запобіганню домашнього насильства. Одна з наших цілей – навчити об’єднувати зусилля, тому що насильство це та проблема, яка потребує комплексного підходу».

Очікується, що в результаті проекту буде підвищена спроможність 800 соціальних працівників, медиків, міліції у наданні послуг з попередження насильства щодо жінок, а також запроваджені ефективні механізми міжвідомчої взаємодії. Як наслідок, понад 1 мільйон потерпілих від насильства жінок у м. Києві та 11 залучених до проекту регіонах/містах отримуватимуть послуги виявлення та перенаправлення, а також психо-соціальні, медичні та юридичні послуги. 

 

1

Версія для друку