Указом Президента України від 24 лютого 2022 року №68/2022 створено Житомирську обласну військову адміністрацію

Рекомендації жителям Житомирщини під час воєнного стану – у розділі “Більше. Інші рубрики”

У Житомирі відбудуться заходи до Дня вшанування учасників бойових дій на території інших держав. АНОНС

11 Лютого 2021 • 14:51

Кіл-сть переглядів: 329

Із нагоди відзначення Дня вшанування учасників бойових дій на території інших держав та 32-ї річниці виведення військ із Республіки Афганістан у Житомирі 15 лютого відбудуться тематичні заходи.

 

Зокрема, о 12:30 розпочнеться урочиста хода, учасники якої пройдуть від Майдану Соборного вулицею Великою Бердичівською до пам’ятного знаку «Братам загиблим у Афгані» на Новому бульварі.

 

О 13:00 поблизу пам’ятного знаку розпочнеться мітинг-реквієм за участю воїнів-афганців, керівництва Житомирської ОДА, Житомирської обласної ради, Житомирської міської ради, громадськості та ЗМІ.

 

Також до Дня вшанування учасників бойових дій на території інших держав заплановано традиційну зустріч керівництва Житомирської облдержадміністрації з представниками громадських організації ветеранів афганської війни для обговорення соціально-побутових питань, вирішення яких потребує сприяння органів влади.

 

Звертаємо увагу охочих взяти участь у заходах, що з 25 січня діють карантинні обмеження, які діяли до початку посиленого карантину, тому просимо використовувати захисні маски та тримати соціальну дистанцію.

 

Довідково. День вшанування учасників бойових дій на території інших держав згідно з Указом Президента України від 11 лютого 2004 р. № 180/2004 встановлено «…На підтримку ініціативи громадських організацій та з метою вшанування громадян України, які виконували військовий обов’язок на території інших держав…».

 

Ця пам’ятна дата приурочена до виведення радянських військ з Афганістану у 1989 році. Згідно зі статистикою, в Афганістані загинули близько 15 тисяч вояків, із них майже 4 тисячі українців. 72 українських воїни зникли безвісти. Більше 8 тисяч українців отримали поранення, 6 тисяч залишилися інвалідами. Крім афганців, цього дня вшановують і інших військових, які брали участь у різних війнах у часи СРСР та незалежної України. У період незалежності в миротворчих операціях за межами країни загинуло 49 військових. У цей день Україна схиляє голову перед своїми синами, що воювали та загинули в 16-ти країнах світу.

Версія для друку