Указом Президента України від 24 лютого 2022 року №68/2022 створено Житомирську обласну військову адміністрацію

Рекомендації жителям Житомирщини під час воєнного стану – у розділі “Більше. Інші рубрики”

У Житомирі відбулася регіональна конференція “Стратегічне планування: від затвердженого документу до успішного впровадження”

08 Травня 2024 • 12:22

Кіл-сть переглядів: 211

07 травня директор Департаменту агропромислового розвитку та економічної політики Житомирської ОВА Наталія Арендарчук та заступник голови обласної ради Володимир Ширма долучилися до підсумкової конференції «Стратегічне планування: від затвердженого документа до успішного впровадження» за участі громад-партнерок Проєкту USAID «ГОВЕРЛА».

 

Ще у 2023 році ГО «Ендшпіль» запустила проєкт під назвою «Підтримка стратегічного планування розвитку територіальних громад Рівненської, Житомирської та Полтавської областей». Цей проєкт запустити завдяки  підтримці Агентства США з міжнародного розвитку (USAID) та американського народу через проєкт USAID «ГОВЕРЛА».

 

У проєкті беруть участь 11 громад Житомирської області: Гришковецька, Любарська, Малинська, Миропільська, Народицька, Овруцька, Тетерівська, Хорошівська, Червоненська, Черняхівська та Чуднівська.

 

Учасники заходу долучилися до панельних дискусій та змогли прокомунікувати з іншими громадами та спеціалістами для подальшої продуктивної роботи, зокрема:

 

Панель №1 Стратегічний розвиток громад Житомирської області.

 

Обговорили: Ключові аспекти забезпечення сталості стратегічного курсу громад області. Об’єктивне представлення аналітичних результатів та висновків проекту з розробки стратегій в громадах.

 

Панель №2 Експертна оцінка: досвід експертів у сфері взаємодії з ОМС.

 

Обговорили:

 

Аналіз досвіду провідних експертів, які брали участь у проекті, у питаннях взаємодії з громадами під час організації робіт з стратегічного планування. Висвітлення найкращих практик та викликів, що виникали під час формування стратегій.

 

Панель 3 Голос громад: як вдосконалити Існуючі стратегії та зробити їх більш ефективними відповідно до змінюваних потреб та умов.

 

Обговорили:

 

Аналіз найновіших тенденцій у розвитку громад та їх вплив на стратегічне планування;

 

Стратегії для підтримки та залучення активної участі громадян у виконанні стратегічних цілей;

 

Інструменти та методики для оцінки впливу реалізованих проектів на розвиток громади.

 

Панель 4. Перші кроки та основні принципи розробки стратегій на місцевому рівні: кращі практики та досвід громад, які вперше ініціювали процес розробки стратегії під час проекту.

 

Обговорили:

 

Найефективніші методи та Інструменти для аналізу потреб громади та розробки стратегій;

 

Шляхи залучення мешканців до процесу розробки стратегій та створення в них відчуття власної участі;

 

Огляд типових викликів, з якими можуть зіткнутися громади під час розробки стратегій та способи їх подолання.

 

Панель 5. Нетворкінг: Інструменти налагодження взаємодії між громадами для ефективного міжмуніципального співробітництва в рамках реалізації стратегій.

 

Обговорили:

 

Взаємодію учасників заходу через Інтерактив, спрямований на зміцнення комунікаційних навичок та співпраці.

 

 

Версія для друку