Указом Президента України від 24 лютого 2022 року №68/2022 створено Житомирську обласну військову адміністрацію

Рекомендації жителям Житомирщини під час воєнного стану – у розділі “Більше. Інші рубрики”

У Житомирі відбулося відкриття фотовиставки пам’яті загальнонаціонального лідера Азербайджану Гейдара Алієва. ВІДЕО

05 Грудня 2023 • 16:41

Кіл-сть переглядів: 251

Сьогодні, 05 грудня, у Житомирській обласній універсальній науковій бібліотеці імені Олега Ольжича відбулося відкриття фотовиставки присвяченої відзначенню 100-річчя від дня народження загальнонаціонального лідера Азербайджану Гейдара Алієва.

 

Реалізація експозиції стала можливою за сприяння «КОНГРЕСУ СОЛІДАРНОСТІ АЗЕРБАЙДЖАНЦІВ УКРАЇНИ» та Азербайджанського державного інформаційного агентства (АЗЕРТАДЖ). Організаторами заходу стали голова «КСАУ» Мамедов Ільгар Гасан Ага огли та заступниця голови «КСАУ» Мамедова Ольга Генадіївна. Організатори зазначають, що дана виставка покликана зміцнити дружби двох народів — України та Азербайджану.

 

Діятиме експозиція в Житомирській в обласній універсальній науковій бібліотеці імені Олега Ольжича з 05 по 09 грудня 2023 року.

 

Довідково. Гейдар Алірза-огли Алієв — політичний діяч Азербайджану. Народився 10 травня 1923 року в азербайджанському місті Нахчивань. Після закінчення 1939 року Нахчиванського педагогічного технікуму він навчався на архітектурному факультеті Азербайджанського індустріального інституту (нині Азербайджанська Державна Нафтова Академія). Війна, яка розпочалася не дозволила йому завершити освіту.

 

Історична доля Азербайджану нерозривними узами пов`язана з ім`ям Гейдара Алієва. Відродження народу протягом цих років у всіх сферах його суспільно-політичного, економічного та культурного життя пов`язане саме з його ім`ям.

 

Протягом періоду свого керівництва, Гейдар Алієв допомагав рідному краю — Азербайджану, до прогресу якого постійно прагнув, багатою культурою, великим історичним минулим якого завжди пишався і про майбутні покоління якого піклувався, подолати тяжкі й жорстокі випробування часом.

 

Версія для друку