Указом Президента України від 24 лютого 2022 року №68/2022 створено Житомирську обласну військову адміністрацію

Рекомендації жителям Житомирщини під час воєнного стану – у розділі “Більше. Інші рубрики”

У Житомирі відбувся круглий стіл в рамках Всесвітнього тижня підтримки грудного вигодовування

06 Серпня 2024 • 16:10

Кіл-сть переглядів: 135

З 01 до 07 серпня триває Всесвітній тиждень підтримки грудного вигодовування під гаслом «Заповнюємо прогалини: підтримка грудного вигодовування для всіх».

 

У Житомирському обласному перинатальному центрі відбувся круглий стіл в рамках Всесвітнього тижня підтримки грудного вигодовування. У заході взяли участь директорка Департаменту соціального захисту населення Житомирської обласної військової адміністрації Олена Грищук,  т.в.о. директора Департаменту охорони здоров’я ОВА Валентина Донець, медична директорка  Житомирського обласного перинатального центру  Олена Астрейко, заступниця медичного директора з надання стаціонарної допомоги дитячому населенню КП “Лікарня №2 ім. В.П.Павлусенка” ЖМР Світлана Довгаль та медики перинатального центру.

 

“Медичні працівники відіграють важливу роль у підтримці грудного вигодовування. Зокрема, лікарі загальної практики — сімейні лікарі надають консультативну підтримку жінкам щодо важливості та особливостей грудного вигодовування малюків”, – зазначила Валентина Донець.

 

Під час заходу було зазначено, що у жіночих консультаціях, пологових та дитячих відділеннях області впроваджено документ «Політика підтримки грудного вигодовування», в якому відображено 12 принципів і який є керівництвом до дії у всіх підрозділах. Всі родопомічні заклади Житомирщини успішно впровадили у практику сучасні принципи підтримки грудного вигодовування та ефективні перинатальні технології. Пологові стаціонари, які відповідають критеріям ВООЗ та ЮНІСЕФ отримали статус «Лікарня, доброзичлива до дитини».

 

На Житомирщині впродовж майже 7 місяців цього року у закладах охорони здоров’я народилося 3 532 дітей, з них: 1 826 хлопчиків та 1 706 дівчаток.

 

“Кількість народжених дітей відображає важливість ролі молодих сімей у сучасному суспільстві й показує їхню готовність взяти на себе відповідальність за майбутнє нації. А грудне молоко – це найцінніше, що можуть дати батьки дитині, забезпечивши найкращий старт здорового життя”, –  підсумувала Світлана Довгаль

 

По завершенню заходу учасники круглого столу подарували матусям та їм новонародженим діткам  приємні подарунки.

 

Нагадаємо, що днями на майданчику офіційного медіацентру Житомирської ОВА відбувся брифінг щодо відзначення Всесвітнього тижня підтримки грудного вигодовування на Житомирщині.

 

Версія для друку