Указом Президента України від 24 лютого 2022 року №68/2022 створено Житомирську обласну військову адміністрацію

Рекомендації жителям Житомирщини під час воєнного стану – у розділі “Більше. Інші рубрики”

У Житомирі відбувся урочистий захід з нагоди 210-ї річниці від дня народження Тараса Шевченка

09 Березня 2024 • 11:27

Кіл-сть переглядів: 792

Сьогодні, 09 березня, у м.Житомир відбувся меморіальний захід з нагоди 210-ї річниці від дня народження Тараса Григоровича Шевченка, участь у якому взяв начальник Житомирської ОВА Віталій Бунечко, його заступник Юрій Денисовець, а також заступник голови Житомирської обласної ради Володимир Ширма, представники Житомирської міської ради, навчальних закладів Житомирщини, громадськість та ЗМІ.

 

Учасники заходу поклали квіти до пам’ятника Кобзарю, а також молодь Житомирщини представила присутнім театралізований перформанс з декламацією віршів Т.Г. Шевченка.

 

Також цьогоріч Міністерство культури та інформаційної політики України у співпраці з Харківською академією дизайну і мистецтв й Держмистецтв розробили айдентику до 210-річчя від дня народження видатного українського поета, художника Тараса Григоровича Шевченка.

 

Запрошуємо всіх охочих використовувати пакет візуальних матеріалів, який розміщений за посиланням.

 

Довідково. Тарас Шевченко – видатний український поет, прозаїк, драматург, художник, політичний і громадський діяч. Він був людиною універсальних обдарувань та інтересів. Все його життя і творчість були присвячені українському народу. Поет мріяв про ті часи, коли його країна буде незалежною суверенною державою, коли в Україні шануватимуться мова, культура та історія народу, а люди будуть щасливими.

 

Ім’я Тараса Шевченка відоме в усьому світі: у багатьох країнах йому встановлені пам’ятники, його твори перекладені багатьма мовами світу, його ім’ям в Україні названі навчальні заклади, театри, площі, вулиці, міста. Національна опера України, Київський національний університет, центральний бульвар міста Києва носять ім’я видатного сина українського народу – Тараса Шевченка.

 

Версія для друку