Указом Президента України від 24 лютого 2022 року №68/2022 створено Житомирську обласну військову адміністрацію

Рекомендації жителям Житомирщини під час воєнного стану – у розділі “Більше. Інші рубрики”

У Житомирі вшанували пам’ять українців – жертв голодоморів. ФОТО

26 Листопада 2016 • 12:17

Кіл-сть переглядів: 812

465416313Сьогодні, 26 листопада, житомиряни вшанували пам’ять жертв голодоморів.

 

Заходи до Дня пам’яті жертв голодоморів відбулись біля знаку «Сумуючий  Янгол», де зібралися кілька сотень жителів міста, духовенство, представники влади, громадськості.

 

На мітингу-реквієму також були присутні голова Житомирської облдержадміністрації Ігор Гундич, перший заступник голови облради Сергій Крамаренко, міський голова Сергій Сухомлин.

 

Під цьогорічним гаслом «Голодомор не зламав» учасники мітингу-реквієму на знак скорботи і пам’яті про мільйони загублених життів українців о 16.00 долучились до загальнонаціональної хвилини пам’яті. Під час заходу відбулася поминальна панахида, покладання колосків, квітів та лампадок до пам’ятного знака «Сумуючий Янгол»,

 

Державні прапори по місту та області приспущені, а розважальні заходи на Житомирщині обмежено. Жалобні заходи пройшли у всіх містах районних центрах області на центральних площах чи біля пам’ятних знаків Голодомору.

 

26 листопада — день жалоби, тому телеканалам та радіо також рекомендовано обмежити розважальні і розмістили знак пам’яті або свічку в ефірі.

Версія для друку