Указом Президента України від 24 лютого 2022 року №68/2022 створено Житомирську обласну військову адміністрацію

Рекомендації жителям Житомирщини під час воєнного стану – у розділі “Більше. Інші рубрики”

У Житомирській обласній лікарні протезували учасника АТО

16 Січня 2018 • 14:51

Кіл-сть переглядів: 323

Лікарі обласної клінічної лікарні ім. О.Ф. Гербачевського безкоштовно встановили ендопротез 43-річному житомирянину, учаснику АТО, полковнику Збройних Сил України.

 

За кошти обласного бюджету придбали три ендопротези для учасників антитерористичної операції на загальну суму 225 тис грн.

 

Один з ендопротезів нещодавно встановили учаснику АТО, який проживає в Житомирі. У військовослужбовця в результаті отриманої травми під час перебування у зоні АТО у 2014 році розвинулось захворювання – некроз кульшового суглоба, що потребувало термінової заміни враженого суглоба. Вартість одного такого суглоба становить 75 тисяч гривень.

 

Прооперували учасника АТО у відділенні травматології обласної клінічної лікарні ім. О.Ф. Гербачевського. Після цього військовий проходитиме курс реабілітації у санаторії «Дениші».

 

За словами начальника управління охорони здоров’я ОДА Миколи Суслика, у Житомирській області продовжує успішно реалізовуватись обласна Програма соціальної підтримки учасників АТО та членів сімей загиблих учасників АТО, внутрішньо переміщених осіб з тимчасово окупованої території, районів проведення АТО на територію Житомирської області.

 

Медична реабілітація учасникам АТО забезпечується в лікувально-профілактичних закладах третинного рівня надання медичної допомоги:

 

  • обласна клінічна лікарня ім. О.Ф.Гербачевського;
  • КУ «Обласний госпіталь ветеранів війни»;
  • обласна психіатрична лікарня № 1;
  • обласний лікувальний центр вертебрології і реабілітації;
  • КП «Обласний лікувально-санаторний центр радіаційного захисту дитячого та дорослого населення «Дениші»;
  • обласний наркологічний диспансер;
  • обласний онкологічний диспансер;
  • обласне стоматологічне медичне об’єднання.

 

Станом на 2 січня 2018 року пролікували 8 тис. 711 (в т.ч. у 2017 році – 2 тис. 092) осіб. Крім цього, сім учасників АТО у 2017 році отримали матеріальну допомогу у розмірі 1 млн 151 тис. грн для лікування за межами області та закордоном.

 

За довідковою інформацією щодо лікування та реабілітації можна звернутись до Центру допомоги учасникам АТО при облдержадміністрації за адресою: м. Житомир, майдан ім. С.П. Корольова, 1, каб. 101. Контактні телефони: (0412) 47-50-06, (096) 454-61-85. 

 

 

Версія для друку