Указом Президента України від 24 лютого 2022 року №68/2022 створено Житомирську обласну військову адміністрацію

Рекомендації жителям Житомирщини під час воєнного стану – у розділі “Більше. Інші рубрики”

У Житомирській області учасники АТО отримали у власність 1355 гектарів землі

24 Квітня 2017 • 14:33

Кіл-сть переглядів: 402

1Вже завершили процедуру оформлення землі у власність 1853 учасники АТО. Військові отримали ділянки загальною площею 1355 гектарів. Переважна більшість земель призначена для ведення особистого селянського господарства (695 ділянок загальною площею 1240 га).

 

З часу запровадження ініціативи про забезпечення земельними ділянками  учасників антитерористичної операції та членів їх сімей Головне управління Держгеокадастру у Житомирській області та органи місцевого самоврядування регіону надали учасникам АТО 6704 дозволи на розробку землевпорядної документації для відведення земельних ділянок загальною площею 6297 гектарів.

 

Безпосередньо до Головного управління Держгеокадастру у Житомирській області за цей період подали заяви 7364 учасники АТО. За результатами розгляду заяв 4718 військовослужбовців отримали дозволи на розробку проектів землеустрою на земельні ділянки загальною площею 5688 гектарів. У власність військові вже оформили 1214 ділянок загальною площею 1200 гектарів.

 

Із земель державної власності учасники АТО отримають ділянки для ведення особистого селянського господарства – 2931 наділ загальною площею 5501 гектар. Ще 1783 ділянок загальною площею понад 186 гектарів призначені для індивідуального садівництва та 4 земельні ділянки загальною площею 0,4 гектара – для індивідуального дачного будівництва.

 

Загалом із заявами про отримання землі до землевпорядної служби області та органів місцевого самоврядування звернулись 12312 учасників АТО. Звернення військовослужбовців  розглядаються у першочерговому порядку.

 

Довідково:

 

Надання у власність земельних ділянок учасникам АТО здійснюється у порядку, визначеному статтею 118 Земельного кодексу України, за умови, що такий громадянин не скористався своїм правом на безоплатне отримання у власність земельної ділянки відповідного цільового призначення та надав документ, який посвідчує його участь в АТО.

 

Військовослужбовці, які вирішили одержати земельні ділянки на території будь-якого району, можуть ознайомитися із матеріалами про зарезервовані землі на веб-сайті Головного управління Держгеокадастру у Житомирській області в розділі «Інформація для учасників АТО та членів їх сімей».

Версія для друку