Указом Президента України від 24 лютого 2022 року №68/2022 створено Житомирську обласну військову адміністрацію

Рекомендації жителям Житомирщини під час воєнного стану – у розділі “Більше. Інші рубрики”

У Житомирській області вилучено більше 100 кг бурштину

21 Липня 2015 • 16:51

Кіл-сть переглядів: 545

Упродовж тижня працівники міліції, прокуратури та СБУ Житомирської області провели 14 санкціонованих обшуків у місцях підпільної скупки сонячного каменю, припинили діяльність 15 таких точок, вилучили понад 100 кг бурштину, 6 мотопомп, сотні метрів пожежних рукавів, значні суми грошей та чорну бухгалтерію.

 

Практичним результатом роботи міжвідомчих робочих груп, створених наприкінці травня 2015 року за рішенням спільної наради керівників правоохоронних органів Житомирщини, стало викриття низки місць підпільної скупки бурштину та вилучення значних обсягів каменю та грошових коштів.

 

За інформацією УМВС України в Житомирській області,  20 липня в Олевському районі було одночасно проведено 6 санкціонованих обшуків, 4 з яких – у райцентрі. У результаті у скупників вилучено близько 80 кг бурштину, 2 мотопомпи, 160 метрів пожежних рукавів, інші пристосування для незаконного видобутку та чорну бухгалтерію.

 

«На виконання завдань, поставлених Президентом України, на Житомирщині тривають посилені заходи правоохоронців з протидії незаконному видобутку надр, – наголосив начальник УМВС України Житомирщини Валерій Рудик. – Наші рішучі дії забезпечили припинення роботи нелегальних копалень бурштину, паралельно ми працюємо над зібранням достатньої доказової бази для притягнення їх організаторів до відповідальності. Окрім того, залучили до процесу реальної протидії нелегалам підрозділи лісового господарства, екологічної інспекції, прикордонників в межах їх компетенції».

 

Спільні рейдові групи міліції, СБУ, прокуратури, лісівників та інших зацікавлених органів влади та місцевого самоврядування цілодобово відслідковують ситуацію на територіях можливого видобутку та майже щодня затримують порушників.

 

Водночас правоохоронці розслідують понад півсотні кримінальних проваджень, розпочатих за ст. 240 (Порушення правил охорони або використання надр) Кримінального кодексу України. У рамках досудового розслідування проводяться необхідні слідчо-розшукові заходи.

 

Також на місцях нелегальних копалень за рік затримано 60 осіб, у порушників вилучено близько 40 транспортних засобів, більше 60 мотопомп, майже 400 кг бурштину та інше. 

Версія для друку