Указом Президента України від 24 лютого 2022 року №68/2022 створено Житомирську обласну військову адміністрацію

Рекомендації жителям Житомирщини під час воєнного стану – у розділі “Більше. Інші рубрики”

У Житомирській ОДА відбувся семінар з групами взаємопідтримки для жінок з дітьми, які опинилися в складних життєвих обставинах

09 Серпня 2021 • 12:08

Кіл-сть переглядів: 289

06 серпня в облдержадміністрації Житомирським обласним центром соціальних служб проведено навчальний семінар щодо створення та організації роботи груп взаємопідтримки для жінок з дітьми, які опинилися в складних життєвих обставинах.

 

У семінарі взяли участь фахівці з соціальної роботи місцевих центрів соціальних служб та центрів надання соціальних послуг територіальних громад області.

 

Мета семінару — запровадження системи самодопомоги та подолання соціальної ізоляції серед зазначеної вразливої категорії, зокрема навчання об’єднанню для взаємодопомоги, спільного пошуку ресурсів задля покращення життя, отримання освіти, пошуку роботи та самостійного вирішення власних соціальних проблем.

 

Учасниками груп взаємопідтримки будуть жінки з дітьми, у тому числі одинокі матері, які перебувають у складних життєвих обставинах. Такі особи складають одну з найчисельніших вразливих категорій суспільства.

 

Семінар покликаний навчити цільову аудиторію самостійно долати складні життєві обставини.

 

Довідково. Ссьогодні в Житомирській області налічується 3470 сімей, які опинилися в складних життєвих обставинах. Навчання фахівців із соціальної роботи та інших надавачів соціальних послуг з метою забезпечення соціальними послугами громадян відповідно до їх потреб. Запровадження в територіальних громадах такої форми роботи як групи взаємопідтримки для жінок з дітьми, які перебувають у складних життєвих обставинах, сприятиме формуванню нових поведінкових навичок та вмінь у вирішенні складних життєвих проблем самостійно.  Загалом у даній навчальній програмі візьмуть участь близко 100 жінок.

 

Версія для друку