Указом Президента України від 24 лютого 2022 року №68/2022 створено Житомирську обласну військову адміністрацію

Рекомендації жителям Житомирщини під час воєнного стану – у розділі “Більше. Інші рубрики”

У Житомирській ОВА відбулася презентація старту виконання будівельних робіт проєкту «ECHO4SCHOOLS-UA». ВІДЕО

07 Вересня 2023 • 15:45

Кіл-сть переглядів: 655

Починаючи з 2014 року, внаслідок військових дій в Україні, тисячі шкіл, дитячих садків та інших освітніх закладів у 18 областях країни було знищено. Міністерство освіти та науки України повідомляє, що внаслідок російського вторгнення 3 758 освітніх закладів було пошкоджено, з них 363 – повністю зруйновано.

 

Аби повернути українських учнів до шкіл, Програма розвитку ООН (UNDP) в Україні спільно з Європейським Союзом з 11 листопада 2022 року розпочали реалізацію проєкту «ECHO4SCHOOLS-UA». Проєкт спрямований на підтримку Уряду України у відновленні понад 100 навчальних закладів (90 шкіл і 32 садочки) в 10 областях держави, в т.ч. 31 школа по Житомирській області. Загальний бюджет Проєкту становить 14,2 млн євро.

 

Сьогодні у Житомирській ОВА відбулася презентація старту виконання будівельних робіт проєкту «ECHO4SCHOOLS-UA» в області.

 

Участь у засіданні взяли начальник Житомирської обласної військової адміністрації Віталій Бунечко, заступником начальника Житомирської ОВА Юрій Денисовець, директорка Департаменту освіти та науки Житомирської ОВА Наталія Осипович, менеджер проєкту «ECHO4SCHOOLS-UA»: Ремонт/модернізація шкіл у постраждалих внаслідок війни регіонах Олександр Муляр, представники програми Розвитку Організації Об’єднаних Націй в Україні, районних військових адміністрацій, органів місцевого самоврядування, навчальних закладів області та підрядних організацій-виконавців будівельних робіт.

 

Основна мета заходу – ознайомлення з початком фази виконання будівельних робіт проєкту «ECHO4SCHOOLS-UA: Ремонт/модернізація шкіл у постраждалих від війни регіонах» в Житомирській області задля прозорості та кращої координації.

 

 «Підтримка кожного партнера в прискоренні ремонтних робіт та відновленні освітніх закладів у нашій області має велике значення для нас», –  зазначив начальник ОВА.

 

З боку ПРООН, в рамках реалізації Проєкту в період з  квітня по липень  проведено первинну оцінку та технічну експертизу відібраних навчальних закладів, розроблено відповідну будівельну документацію, через тендерні процедури визначено підрядні організації для виконання ремонтно-відновлювальних робіт у 9 ліцеях Житомирської області та в середині серпня з відібраними компаніями підписано контракти на суму понад 100 млн грн.

 

«Нашим пріоритетом залишається відновлення критичної інфраструктури в регіоні та забезпечення можливості мешканцям вести звичайне життя, попри  військовий конфлікт. Ми докладаємо зусиль, щоб забезпечити добробут нашого нового покоління, яке заслуговує на освіту і розвиток, незалежно від обставин. Ми вдячні нашим партнерам за їхню підтримку і допомогу у відновленні перших дев’яти освітніх закладів в Житомирі, де наші діти з нетерпінням чекають продовження навчання в рідних школах і дитячих садках», – зауважив Віталій Бунечко.

 

Серед найпоширеніших робіт – заміна покрівлі, влаштування водостічної системи, заміна вікон/дверей, підлоги, оздоблювальні внутрішні роботи (стіни, стелі), ремонт та ін’єктування тріщин,  ремонт підмостки та інші.

 

До 15 вересня планується оголосити тендер на інші 22 навчальних заклади по Житомирській області.

 

Крім будівельних робіт ПРООН також оголошено тендер на виготовлення меблів для навчальних закладів, учасників Проєкту – в набір входять 30 стільців, 30 парт, книжкова шафа, дошка крейдова.

 

Версія для друку