Указом Президента України від 24 лютого 2022 року №68/2022 створено Житомирську обласну військову адміністрацію

Рекомендації жителям Житомирщини під час воєнного стану – у розділі “Більше. Інші рубрики”

У Житомирській ОВА відбулася зустріч з делегацією неурядової організації Академії електронного управління. ФОТО. ВІДЕО

04 Грудня 2023 • 17:00

Кіл-сть переглядів: 228

Сьогодні, 04 грудня, у Житомирській ОВА відбулася зустріч з делегацією неурядової організації Академії електронного управління (eGA, Естонія). Головною метою зустрічі стало налагодження нового напрямку співпраці – розвитку цифрових сервісів у наших громадах.

 

«Сьогодні терміни «електронне урядування», «диджиталізація», «цифрові послуги» стали постійними супутниками життя наших громадян. Сучасні технології активно впроваджуються в роботу наших соціальних служб, центрів надання адміністративних послуг та інших підрозділів. Житомирщина є одним з пілотних регіонів для тестування систем цифровізації соціальних послуг, які впроваджує профільне міністерство», – зауважив начальник Відділу цифрового розвитку, цифрових трансформацій, цифровізації ОВА Костянтин Лопушанський.

 

На засіданні було обговорено та розглянуто проєкт модернізації мережі ЦНАПів, мета якого полягає у забезпеченні максимальної простоти та доступності в наданні адміністративних послуг для громадян.

 

Центри надання адміністративних послуг (ЦНАПи) відіграють ключову роль у цьому процесі. Саме тому пріоритетними проєктами є розвиток мережі ЦНАпів та посилення їх технічної спроможності.

 

Нині в області функціонує 55 ЦНАПів, 105 віддалених робочих місць адміністраторів. За останні роки на Житомирщині розширили мережу “Прозорих офісів” в містах Звягель, Баранів та Житомир, що робить послуги більш доступними й зручними для наших громадян.

 

З початку року ЦНАПи області надали понад 600 тисяч адміністративних послуг. Серед найпопулярніших послуг  – соціальні, включаючи отримання субсидій, державної допомоги, пільг та грошових компенсацій, а також оформлення паспортів та реєстрація транспортних засобів.

 

У зв’язку з повномасштабним вторгненням, ЦНАПи зіграли важливу роль у відновленні нормального життя внутрішніх переселенців, особливо у відновленні документів. Стабільна робота Центрів та впровадження нових сервісів вимагає їх технічного оновлення, як у плані комп’ютерного обладнання, так і програмного забезпечення. Проєкт модернізації мережі ЦНАПів зробить адміністративні послуги максимально доступними та ефективними для наших громадян.

 

 

Версія для друку