Указом Президента України від 24 лютого 2022 року №68/2022 створено Житомирську обласну військову адміністрацію

Рекомендації жителям Житомирщини під час воєнного стану – у розділі “Більше. Інші рубрики”

У Житомирській ОВА відбулося засідання Координаційної ради з питань охорони дитинства та підтримки сім’ї

25 Жовтня 2024 • 15:48

Кіл-сть переглядів: 558

Сьогодні, 25 жовтня, під головуванням заступника начальника Житомирської обласної військової адміністрації Віктора Градівського відбулося засідання Координаційної ради з питань охорони дитинства та підтримки сім’ї при ОВА.

 

У ньому взяли участь голова Координаційного центру з розвитку сімейного виховання та догляду дітей Ірина Тулякова, корівниця секції захисту прав дітей Дитячого фонду ЮНІСЕФ Джин Чой, директор благодійної організації «Благодійний фонд «Люмос Україна» Ярослав Лагута, начальниця Служби у справах дітей ОВА Анна Лужко,  представники Координаційного центру та керівники профільних структурних підрозділів ОВА.

 

Під час засідання обговорили стратегії забезпечення права кожної дитини на зростання в сімейному оточенні, першочергові кроки для розвитку сімейних форм виховання в регіоні, розвиток соціальних послуг для сімей з дітьми. Також учасники розглянули питання забезпечення права на освіту дітей з інвалідністю, дітей-сиріт, дітей позбавлених батьківського піклування, та дітей, котрі перебувають у складних життєвих обставинах.

 

Під час дискусії Віктор Градівський наголосив на важливості зростання дітей у дбайливих та люблячих сім’ях з необхідними побутовими матеріальними умовами, а також підкреслив, що всебічна підтримка та розвиток сімейних форм виховання на сьогодні є одним з пріоритетних питань.

 

 

Версія для друку