Указом Президента України від 24 лютого 2022 року №68/2022 створено Житомирську обласну військову адміністрацію

Рекомендації жителям Житомирщини під час воєнного стану – у розділі “Більше. Інші рубрики”

У Житомирській ОВА відбулося засідання робочої групи з питань встановлення статусу та надання допомоги особам, які постраждали від торгівлі людьми

21 Червня 2024 • 14:23

Кіл-сть переглядів: 689

Сьогодні, 21 червня, у Житомирській обласній військовій адміністрації під головуванням директорки Департаменту соціального захисту населення Олени Грищук відбулося засідання робочої групи з питань встановлення статусу та надання допомоги особам, які постраждали від торгівлі людьми.

 

На засіданні обговорювалися такі питання:

  • Розгляд листа Уповноваженого Верховної Ради України з прав людини щодо ймовірного потрапляння осіб у ситуацію торгівлі людьми, а також щодо жорстокого поводження з малолітньою дитиною.
  • Забезпечення проходження реабілітаційного плану для осіб, яким встановлено статус постраждалих від торгівлі людьми.

 

Олена Грищук наголосила на важливості створення ефективної системи реагування на звернення осіб, які постраждали від торгівлі людьми або будь-якого іншого насильства.

«У сфері протидії торгівлі людьми на регіональному рівні важливо зосередитися на створенні дієвої системи реагування на звернення постраждалих та наданні їм необхідної допомоги», — зауважила Олена Грищук.

За даними Департаменту соціального захисту населення, протягом 2023 року статус постраждалих від торгівлі людьми було встановлено для 15 осіб, а за перший квартал 2024 року — для двох осіб.

 

Засідання робочої групи підкреслило необхідність подальшого вдосконалення системи підтримки та реабілітації постраждалих від торгівлі людьми на регіональному рівні, зокрема шляхом забезпечення оперативної реакції на звернення та надання всебічної допомоги.

 

 

Версія для друку