Указом Президента України від 24 лютого 2022 року №68/2022 створено Житомирську обласну військову адміністрацію

Рекомендації жителям Житомирщини під час воєнного стану – у розділі “Більше. Інші рубрики”

У Житомирській ОВА відбулося засідання розширеної колегії Житомирської обласної військової адміністрації. ВІДЕО

04 Липня 2024 • 16:42

Кіл-сть переглядів: 156

Сьогодні, 04 липня, під головуванням начальника Житомирської ОВА Віталія Бунечка відбулося засідання розширеної колегії Житомирської обласної військової адміністрації. Також участь у засіданні взяли заступники начальника ОВА та керівник апарату ОВА.

 

Учасники колегії розглянули низку нагальних питань, що стосуються соціально-економічного життя області, а також роботи органів влади, підприємств та організацій в умовах повномасштабного вторгнення, яке триває вже понад 860 днів.

 

Як зазначив Віталій Бунечко, Житомирщина стала однією з перших, хто розпочав будівництво залізобетонних споруд, як ключових елементів системи оборони кордону. Разом з бізнесом та представниками громад області було вирішено низку питань щодо захисту об’єктів критичної інфраструктури, посилення протиповітряної оборони, допомоги у формуванні військових підрозділів та багато іншого.

 

Також під час засідання колегії було розглянуто важливе для усіх підприємств та організацій питання — бронювання працівників.

«Дуже важливо, щоб кожен керівник та відповідні профільні спеціалісти максимально докладно розібралися в затверджених державою вимогах, чітко визначились з тим, які позиції є критично важливими для роботи та якісно підготували необхідні документи», — зазначив Віталій Бунечко.

Продовженням цього питання є друга складова нашої роботи в умовах повномасштабного вторгнення — це забезпечення стабільної роботи економіки та належного рівня якості соціальних послуг у області.

 

Як зазначив очільник області, Житомирщина демонструє і за цим напрямком позитивну динаміку. Лише за I квартал 2024 року податкові надходження до бюджетів усіх рівнів від діяльності  малого, середнього та великого бізнесу склали на 13% більше, ніж за аналогічний період 2023 року. У 2024 році в області вже створено понад 3 300 нових робочих місць, що на 33% більше, ніж минулого року.

«Держава зі свого боку, попри неймовірне навантаження повномасштабної війни, продовжує підтримувати підприємців. Обласна військова адміністрація є провідником цієї політики й надійним партнером бізнесу на Житомирщині. Одна з основних державних програм підтримки — «Доступні кредити 5-7-9», яка має попит у підприємців. У 2024 році укладено 460 кредитних договорів на загальну суму 1,5 млрд грн. Також 687 підприємців в рамках урядового проєкту «єРобота» отримали гранти на суму понад 227 млн грн для створення чи розвитку власної справи», — зазначив Віталій Бунечко.

Також під час засідання колегії було обговорено питання погашення заборгованості перед Пенсійним фондом України з боку бізнесу та комунальних підприємств, а також впровадження на території області нових освітніх стандартів.

 

Директорка департаменту освіти і науки Житомирської ОВА Наталія Осипович зазначила, що з 2022 року кількість облаштованих укриттів в закладах освіти області збільшилася у 3,5 рази. Це зробило можливим проводити навчання 98% учнів в очно/змішаному форматі. Зараз в Україні триває реформа середньої освіти. Крім того, були розглянуті основні аспекти формування мережі старшої профільної школи, адже від цього залежить скільки навчальних закладів області будуть відповідати вимогам Міністерства освіти та науки.

 

Також під час засідання колегії Віталій Бунечко представив новопризначених посадовців – свого заступника з питань цифрового розвитку, цифрових трансформацій і цифровізації Костянтина Лопушанського та директора Департаменту регіонального розвитку обласної адміністрації Сергія Сорокіна.

 

Крім того він привітав представників структурних підрозділів ОВА, які своєю працею в ці непрості для країни та області часи заслужили на відзнаки та подяки.

«Ми, дійсно, разом пройшли великий шлях та змогли зробити багато задля розвитку Житомирщини. Проте попереду нас чекає ще більше роботи», — підкреслив Віталій Бунечко.

 

 

Версія для друку