Указом Президента України від 24 лютого 2022 року №68/2022 створено Житомирську обласну військову адміністрацію

Рекомендації жителям Житомирщини під час воєнного стану – у розділі “Більше. Інші рубрики”

У Житомирській ОВА відкрилася виставка-презентація “BERDICHIV. Time to feel”. ФОТО. ВІДЕО

09 Квітня 2024 • 16:30

Кіл-сть переглядів: 357

У Житомирській обласній військовій адміністрації відкрилася унікальна виставка-презентація Бердичівської міської територіальної громади «BERDICHIV. Time to feel».

 

Центром композиції якої є фотокопія ікони Матері Божої Бердичівської. Саме ця ікона є однією з найбільших святинь для католиків усього світу. Фото ікони розміщено в оточені фотографій старого Бердичева, виконаних в техніці сепії (тонування світлин у світло-коричневий колір), що підкреслює атмосферність та неповторний колорит тодішнього міста.

 

Перед відвідувачами виставки постають пам’ятки історії та архітектури міста: ті, що збереглись до наших днів (кляштор Босих кармелітів, Свято-Миколаївський собор, будівля синагоги), і ті, що, на жаль, втрачено (водонапірна вежа, Свято-Успенський собор).

 

Фото Олександра Дідовця, Андрія Захарчука, Олега Калашнікова, Валерія Мельникова передають сьогоднішній подих міста, відображають події, пов’язані з російсько-українською війною, та символізують незламність, героїзм нашого народу.

 

Особливе місце на виставці займає мистецький куточок Сергія Танадайчука – майстра народної творчості, котрий залишив нам великий скарб, в якому поєднав мистецтво декоративного малювання та власне світобачення з сучасним філософським глибинним переосмисленням.

 

Здавна Бердичів славиться як мультикультурне та багатонаціональне місто, яке водночас зберігає глибоку українську душу. Саме цю унікальність відображають роботи митця, “розповідаючи” про багатогранність і культурне багатство місцевої спільноти.

 

Далі перед нами знову постає Мати Божа Бердичівська, на цей раз у яскравих фарбах та золотому обрамлені (робота і Володимира Татаринцева). Мати Божа, яка споглядає на мирний прекрасний кляштор Босих кармелітів (символ міста), що купається у променях сонця, променях миру, добробуту, процвітання.

 

Фінальним акордом композиції є символічне зізнання у любові до Бердичева: велике серце (у кольорах прапора міста), що складається з тисяч маленьких пелюсток-сердець: наші серця для тебе, рідний Бердичеве!

 

До облаштування виставки долучились заклади та відділ культури Бердичівської міської ради.

 

 

 

 

Версія для друку