Указом Президента України від 24 лютого 2022 року №68/2022 створено Житомирську обласну військову адміністрацію

Рекомендації жителям Житомирщини під час воєнного стану – у розділі “Більше. Інші рубрики”

У Житомирському медичному інституті студенти взяли участь у заході в межах «Тижня Відкритого Уряду»

30 Травня 2024 • 17:00

Кіл-сть переглядів: 528

Сьогодні, 30 травня, студенти Житомирського медичного інституту Житомирської обласної ради та Житомирського базового фармацевтичного фахового коледжу Житомирської обласної ради долучилися до прослуховування лекції на тему: «Інклюзивні та гендерно чутливі аспекти при наданні послуг у сфері охорони здоров’я». Модерувала захід фахівець КНП “Обласний інформаційно-аналітичний центр медичної статистики” Житомирської обласної ради Тамара Архипчук.

 

Зустріч зі студентами було проведено в рамках Тижня Відкритого Уряду – 2024, який триває в країні з 27 по 31 травня. Цього року протягом Тижня Відкритого Уряду органи державної влади та органи місцевого самоврядування проводять заходи, спрямовані на розвиток демократії, підвищення рівня відкритості і прозорості врядування, налагодження співпраці з представниками громадськості та ін.

 

Особлива увага приділяється посиленню умінь та навичок молоді брати участь у прийнятті важливих рішень.

 

Тематика заходів, зокрема, стосується:

 

  • питань відкритості та прозорості діяльності органів виконавчої влади, сприяння розвитку громадянського суспільства, посилення співпраці з громадськістю;
  • доступу до публічної інформації, відкриття даних та цифрового управління;
  • гендерної рівності та інклюзії;
  • боротьби зі зміною клімату та захисту навколишнього середовища;
  • прозорості бюджетів, доступу до правосуддя, свободи медіа тощо.

 

Про забезпечення рівних прав та можливостей жінок і чоловіків при наданні послуг у сфері охорони здоров’я йшлося у презентації Валентини Євгенівни Донець, завідувачки гінекологічного відділення КП «Лікарня №1 Житомирської міської ради», кандидата медичних наук, керівника групи експертів ДОЗ за напрямом «Акушерство та гінекологія».

 

Вона зазначила, що  Рушійною силою розвитку суспільства є молодь – активна, мобільна, здатна акумулювати життєві ресурси. Молодіжний потенціал для держави – визначальний ресурс для її майбутнього. Щоб він працював на користь громади та держави, найголовнішим фактором виступає освіта молоді та її зацікавленість у саморозвитку. Успішність у навчанні молоді сьогодні  – це її успішність у майбутньому.

 

Версія для друку