Указом Президента України від 24 лютого 2022 року №68/2022 створено Житомирську обласну військову адміністрацію

Рекомендації жителям Житомирщини під час воєнного стану – у розділі “Більше. Інші рубрики”

У Житомирському обласному краєзнавчому музеї відбулося відкриття виставки «Азов – Янголи Маріуполя». ФОТО. ВІДЕО

06 Травня 2024 • 10:44

Кіл-сть переглядів: 185

02 травня у Житомирському обласному краєзнавчому музеї відбулося урочисте відкриття виставки, присвяченої пам’яті наших захисників під назвою “Азов – Янголи Маріуполя”.

 

Захід відвідав заступник начальника Житомирської ОВА Юрій Денисовець.

«У мене сьогодні двояке відчуття. З одного боку – гордість за наших героїв, але з іншого — моє серце обливається кров’ю, коли я бачу ці молоді очі на фотографіях. Це — цвіт нації. Я висловлюю глибоку подяку Вірі Литвиненко за організацію цієї виставки, що не лише вшановує пам’ять наших воїнів, але й нагадує кожному з нас про величезну ціну, заплачену за нашу свободу та незалежність», – зазначив у своїй промові Юрій Денисовець.

Житомир став 14-м містом, де була презентована ця виставка. Ініціаторкою та організаторкою є Віра Литвиненко, мати загиблого воїна Владислава «Вектора» Литвиненка. Родини загиблих героїв також внесли свій вклад, допомагаючи зібрати фотороботи для експозиції.

 

На виставці було представлено понад 200 портретів та автобіографій військовослужбовців полку “Азов”. Відвідувачі мають можливість побачити обличчя героїв, які залишилися незламними та нескорено віддали своє життя за вільну Україну. Виставка триватиме весь травень, надаючи кожному можливість зустрітися очі в очі з нашими героями.

 

 

 

 

Версія для друку