Указом Президента України від 24 лютого 2022 року №68/2022 створено Житомирську обласну військову адміністрацію

Рекомендації жителям Житомирщини під час воєнного стану – у розділі “Більше. Інші рубрики”

У Звягелі відкрили ESTEAM-простір для молоді під назвою Ko_Laba

08 Серпня 2024 • 15:08

Кіл-сть переглядів: 103

На відкриття завітала активна молодь громади, зацікавлена в різноманітних видах діяльності. Кожен міг ознайомитися з різними напрямами, що відкривають перспективи для особистісного та професійного розвитку. В цьому просторі підлітки зможуть проводити дослідження та наукові експерименти, конструювати, творчо розвиватися. Також це місце, де молодь Звягеля зможе не лише навчатися, але й творити.

 

Проєкт став можливим завдяки співпраці Звягельської міської ради, освітньої фундації GoGlobal у партнерстві з Дитячим фондом ООН (UNICEF), за підтримки Німецького банку розвитку KfW та Посольства Німеччини. Така багатостороння підтримка забезпечила створення унікального простору для розвитку молоді. Подібні простори вже працюють у Київській області і планується відкриття ще у двох областях України — Чернігівській та Харківській.

 

Мета проєкту – допомогти молоді отримати практичні навички спрямовані на розвиток інноваційного мислення, творчості, аналітичних здібностей та практичних навичок, які будуть корисними для кар’єри та життя.

 

ESTEAM – це інтегрований практичний підхід до навчання, в рамках якого підлітки здобудуть широкий спектр навичок, які відображають вимоги сучасного світу та допоможуть їм активно взаємодіяти з ним.

 

У просторі Ko_Laba молодь має можливість безкоштовно долучатися до різноманітних активностей, реалізовувати свої проєкти, використовуючи різноманітне технології цифрового виробництва та прототипування, таких як 3D-друк та лазерна різка, ознайомитися з принципами роботи електроніки та робототехніки, експериментувати з технологіями віртуальної та доповненої реальності, підвищити рівень своїх комунікаційних навичок для ефективної співпраці в команді та взаємодії з іншими, критичного мислення та аналізу інформації для прийняття обґрунтованих рішень тощо. Також разом з друзями можна зіграти в цікавезні настільні ігри та почитати сучасну літературу.

 

До молодіжного простору Ko_Laba можуть приєднатися усі молоді люди, незалежно від інтересів, схильностей та вподобань. Тут кожен знайде всі необхідні ресурси для розвитку своїх талантів і втілення своїх ідей.

Версія для друку