Указом Президента України від 24 лютого 2022 року №68/2022 створено Житомирську обласну військову адміністрацію

Рекомендації жителям Житомирщини під час воєнного стану – у розділі “Більше. Інші рубрики”

У Звягелі відкрито другий офіс підтримки малого і мікробізнесу «Зроблено в Україні»

04 Липня 2024 • 15:00

Кіл-сть переглядів: 101

На Житомирщині відбулося урочисте відкриття другого регіонального офісу підтримки малого та мікробізнесу економічної платформи «Зроблено в Україні». Цей офіс, розташований у місті Звягель, почав свою діяльність завдяки співпраці міжнародних партнерів з Міністерством економіки України та Державною службою зайнятості.

 

У заході взяли участь заступник начальника Житомирської обласної військової адміністрації Костянтин Лопушанський, начальник Звягельської районної військової адміністрації Іван Туровський, директорка Житомирського обласного центру зайнятості Галина Корінна, а також партнери служби зайнятості та підприємці, які вже скористалися грантовою підтримкою для розвитку свого бізнесу.

 

Офіс, що розташований на базі Звягельської філії Житомирського обласного центру зайнятості, надає широкий спектр послуг для місцевих підприємців і тих, хто планує розпочати власну справу. Тут можна отримати консультації з питань оформлення документів, написання бізнес-планів, подачі заявок на гранти та участі в інших програмах підтримки.

 

Галина Корінна, директорка Житомирського обласного центру зайнятості, наголосила, що Служба зайнятості стала ідеальною платформою для впровадження економічної платформи «Зроблено в Україні» завдяки своїй розгалуженій мережі.

«Президент та Уряд переконалися в дієздатності Служби зайнятості, яка має найбільш розгалужену мережу. У всіх колишніх районних центрах Житомирської області ми зберегли осередки Служби зайнятості. На сьогодні ми вийшли за межі наших звичайних клієнтів. Спектр послуг значно розширився», — зазначила вона.

З моменту запуску урядових програм, таких як «Власна справа» та «Гранти для ветеранів», жителі Житомирщини подали понад 2200 заявок, з яких близько 1000 отримали фінансування для реалізації бізнес-планів. Загальна сума грантових коштів склала майже 239 млн грн, що сприятиме створенню щонайменше 2000 нових робочих місць в області.

 

Костянтин Лопушанський, зазначив, що відкриття офісу «Зроблено в Україні» у Звягелі сприятиме підвищенню економічної та цифрової грамотності.

«На нашому порталі Дія.Освіта є спеціальні гайди, які будуть особливо корисні для фахівців у різних професійних галузях. Ці ресурси допоможуть їм не тільки підвищити рівень цифрової грамотності, але й ефективніше впроваджувати інноваційні технології у своїй роботі. Для підприємців це відкриває нові можливості в розвитку бізнесу та інтеграції сучасних рішень, що сприятиме їх успіху на ринку» — зауважив заступник начальника Житомирської ОВА.

На заході також виступили підприємці, які вже скористалися грантовою підтримкою. Марина Василівна Максименко, директор меблевої фабрики «Гарант Експорт», отримала грант на виробництво та облаштування робочих місць для осіб з інвалідністю. Олена Михайлівна Гусєва, підприємиця та грантоотримувачка, розповіла про свій «Центр здорового хребта», який надає послуги ветеранам на пільгових умовах. Богдан Валерійович Рибалко, ветеран і ВПО з Херсону, розпочав надання послуг з обробітку полів агродроном завдяки гранту.

 

Також під час відкриття регіонального офісу підтримки малого та мікробізнесу обговорювалися актуальні програми служби зайнятості, якими можуть скористатися роботодавці Звягельщини, зокрема підтримка при створенні або відновленні бізнесу, працевлаштуванні учасників бойових дій, внутрішніх переселенців та людей з інвалідністю.

 

 

 

Версія для друку