Указом Президента України від 24 лютого 2022 року №68/2022 створено Житомирську обласну військову адміністрацію

Рекомендації жителям Житомирщини під час воєнного стану – у розділі “Більше. Інші рубрики”

До обласного центру «Сонячний дім» на Житомирщині завітали благодійники, – Віталій Бунечко

06 Липня 2022 • 08:00

Кіл-сть переглядів: 325

05 липня Житомирщину відвідали представники благодійного фонду Сергія Притули. Українські благодійники надали області важливу допомогу для Обласного центру соціально-психологічної реабілітації дітей “Сонячний дім”.

 

Заклад, який опікується дітьми, які залишилися без батьківського піклування, отримав побутову техніку, канцтовари, техніку для їдальні, сантехніку та розвивальні ігри для 50 діток віком від 3 до 18 років.

«Кожен із них пройшов складні життєві випробування, адже діти, які потрапляють у заклад, уже в юному віці багато пережили. Попри це вони надихають своєю допитливістю та любов’ю до життя», – сказав начальник Житомирської ОВА Віталій Бунечко.

Керівник обласної адміністрації також зауважив, що головне завдання – створити гарні й комфортні умови та допомогти соціалізуватися. В закладі діткам надають якісне лікування та психологічну допомогу.

 

Як розповідають вихователі, діти у центрі перебувають максимально 9 місяців. Якщо ж за 9 місяців батьки не забирають дітей, їм шукають прийомні родини або влаштовують у будинки сімейного типу. За цей час вони встигають прив’язатися до діток, вивчити їхні звички й вподобання, разом із ними роблять уроки та насамперед, проводять різні вправи.

 

Начальник ОВА подякував благодійникам за надану допомогу та внесок у перемогу.

«Бажаю, щоб збулися усі задумані плани наших дітей, а добробут та достаток ніколи не покидав цей заклад. Робімо разом добрі справи – разом до Перемоги!» – наголосив Віталій Бунечко.

Як залишити заявку на допомогу від волонтерів читайте ТУТ.

 

 

Версія для друку