Указом Президента України від 24 лютого 2022 року №68/2022 створено Житомирську обласну військову адміністрацію

Рекомендації жителям Житомирщини під час воєнного стану – у розділі “Більше. Інші рубрики”

#UAразом: роботу над «Альбомом безбар’єрних рішень» відновлено

01 Серпня 2022 • 10:47

Кіл-сть переглядів: 272

Про це повідомляє громадська організація «Безбар’єрність».

 

Ми говоримо про відновлення наших міст вже зараз, не чекаючи перемоги, бо віримо, що робота в тилу є важливим компонентом її наближення.

 

Наші постраждалі міста не просто відродяться, а стануть ще кращими. Маємо будувати та реконструювати їх так, аби простір навколо був людино орієнтованим – безбар’єрним.

 

Так, відновлено роботу над «Альбомом безбар’єрних рішень» – практичним посібником для будівельників, замовників, держслужбовців та активних громадян, що будуть долучені до процесу відновлення.

 

Альбом проілюструє на прикладах, як міське середовище може бути безбар’єрним і дружнім до всіх користувачів, зокрема й батьків із маленькими дітьми, літніх людей, людей з інвалідністю.

 

До роботи над посібником залучені архітектори, спеціалісти у сфері будівництва, науковці у сфері людського різноманіття, представники громадянського суспільства та маломобільних груп населення.

 

«Альбом безбар’єрних рішень» створюється в межах ініціативи Першої леді України Олени Зеленської «Без бар’єрів».

 

Проєкт реалізується громадською організацією «Безбар’єрність» спільно з Мінрегіоном у рамках проєкту «Інтегрований розвиток міст в Україні ІІ», який виконує німецька урядова компанія «Deutsche Gesellschaft für Internationale Zusammenarbeit (GIZ) GmbH» за фінансування Урядів Німеччини та Швейцарії.

 

Розробником Альбому виступає урбан-бюро Big City Lab.

 

Нагадаємо, що в межах ініціативи Першої леді України Олени Зеленської втілюється проєкт #КнижковийПсихолог.

 

Версія для друку