Указом Президента України від 24 лютого 2022 року №68/2022 створено Житомирську обласну військову адміністрацію

Рекомендації жителям Житомирщини під час воєнного стану – у розділі “Більше. Інші рубрики”

Учасники АТО відвідали краєзнавчий музей у м. Коростень

10 Жовтня 2016 • 13:48

Кіл-сть переглядів: 775

1

 Минулого тижня учасники АТО разом зі своїми рідними під координуванням соціального педагога Вікторії Обиход відвідали краєзнавчий музей в м. Коростені.

 

Ознайомились з історією рідного краю, а саме: з історичними постатями; корисними копалинами, що видобуваються на Коростенщині; фарфоровими виробами та виробами з каменю, якими славиться місто; флорою та фауною рідного краю; знаряддями побуту, якими користувалися люди у різні віки, що проживали на території теперішнього міста Коростень; експонатами І та ІІ світової війни, аварії на ЧАЕС.

 

Ще в музеї є куточок пам’яті та шани для учасників АТО, куди самі воїни приносять свої особисті речі та фотографії. Діти та дружини героїв, а також рідні загиблих бійців з захопленням оглядали всі експонати.

 

Екскурсія в краєзнавчий музей ніби повернула всіх у далеке минуле та нагадала про здобутки вже сьогодення, дозволила усвідомити, що нам є чим пишатись, що варто знати історію рідного міста, якому вже більше 1300 років.

 

Також на минулому тижні у Коростенському центрі соціально-психологічної реабілітації населення відбулася зустріч воїнів АТО, які є учасниками групи само- та взаємодопомоги «Гуртом легше» з Ігорем Єсіним – начальником управління праці та соціального захисту населення м. Коростень. Всі присутні отримали багато корисної інформації щодо грошових виплат учасникам АТО після повернення додому, про пільги на житлово-комунальні послуги.

 

В управлінні вже працюють програми, які дозволяють захисникам безкоштовно пройти навчання в автошколі та отримати посвідчення водія, програми безкоштовного вивчення іноземної мови учасниками АТО.

 

Центр соціально-психологічної реабілітації населення м. Коростень, що працює в сфері управління Державної служби України у справах ветеранів війни та учасників антитерористичної операції, запрошує всіх учасників АТО та членів їх сімей.

 

Графік роботи: понеділок – п’ятниця з 8:00 до 17:00.

 

Також можна відвідати групу само- та взаємодопомоги «Гуртом легше, учасники якої збираються кожної неділі о 13:00, тел. (04142) 2-23-66.

 

1

 

Версія для друку