Указом Президента України від 24 лютого 2022 року №68/2022 створено Житомирську обласну військову адміністрацію

Рекомендації жителям Житомирщини під час воєнного стану – у розділі “Більше. Інші рубрики”

Україна має змінити традиції державної опіки над дітьми і інтернатах, – Микола Кулеба

05 Грудня 2017 • 09:24

Кіл-сть переглядів: 472

Усі діти повинні жити з батьками, для цього необхідно змінити колишню радянську культуру і традиції «державної опіки» над дітьми в інтернатах.

 

Про це сказав Уповноважений Президента України з прав дитини Микола Кулеба під час Всеукраїнської семінар-наради «Впровадження першого етапу Національної стратегії реформування системи інституційного догляду та виховання дітей на 2017-2026 роки» за участю представників Служби у справах дітей облдержадміністрації.

 

«Усі діти, незалежно від стану здоров’я, рівня розвитку, соціального становища, повинні мати можливість жити з батьками. Для цього потрібно вчасно реагувати на дитячу біду та надавати сім’ям з дітьми таку підтримку, аби батьки не віддавали дітей на утримання та виховання в інтернатні заклади. Щоб досягти цієї мети, необхідно змінити колишню радянську культуру і традиції «державної опіки» над дітьми в інтернатах на підтримку сімей з дітьми за рахунок розвитку послуг та забезпечення їхньої доступності незалежно від місця проживання та стану самої дитини», – зазначив Микола Кулеба.

 

Своїм досвідом щодо реформування інтернатних закладів для дітей поділилися голови об’єднаних територіальних громад, які вже створили систему соціального захисту для сімей та міжнародні організації  Lumos, UNICEF, Hope and Homes for Children Ukraine, Партнерство кожній дитині та СОС Дитячі містечка.

 

Нагадаємо, що  Житомирська область є пілотною у реформуванні інтернатних закладів та у жовтні Ігор Гундич підписав Меморандум про співпрацю у процесі реформування інтернатних закладів з Уповноваженим  Президента України з прав дитини Миколою Кулебою  та головою Фундації Lumos Іриною Маланчук.

 

 

 

 

 

Версія для друку