Указом Президента України від 24 лютого 2022 року №68/2022 створено Житомирську обласну військову адміністрацію

Рекомендації жителям Житомирщини під час воєнного стану – у розділі “Більше. Інші рубрики”

Україна підписала з Канадою Угоду про вільну торгівлю

11 Липня 2016 • 14:48

Кіл-сть переглядів: 606

1У присутності Президента Петра Порошенка та Прем’єр-міністра Канади Джастіна Трюдо у Києві було підписано Угоду про вільну торгівлю між Україною та Канадою. Підпис під документом поставили Перший Віце-прем’єр-міністр – Міністр економічного розвитку і торгівлі України Степан Кубів та Міністр міжнародної торгівлі Канади Христя Фріланд.

 

«Укладена Угода стане інструментом, який дозволить значно спростити і відповідно посилити економічну взаємодію між нашими країнами», – зазначив Глава Української держави.

 

Президент підкреслив, що документ передбачає не просто зняття тарифних обмежень, а чітке зобов’язання протягом 7-ми років зняти 99% бар’єрів у міжнародній торгівлі. «Це є преференційний доступ для товарів походженням з території України та Канади відповідно. Це нові можливості для розширення ринків збуту товарів і прозорі умови торгівлі», – наголосив Петро Порошенко, додавши, що Угода відкриє доступ українським виробникам до системи державних закупівель Канади, а канадським – до системи держзакупівель в Україні. Крім того, угода стане ще одним інструментом у сфері боротьби з корупцією в Україні.

 

У свою чергу, Джастін Трюдо зазначив, що підписана Угода створить більш передбачувані умови торгівлі між країнами. «Усуваючи тарифи та бар’єри майже на всі товари, ця Угода піде на користь обом країнам та створить нові можливості, робочі місця, нові ринки для товарів і сприятиме поліпшенню рівня життя. Це дасть новий сплеск розвитку наших економік», – зазначив Прем’єр-міністр Канади.

 

Президент підкреслив, що українська та канадська сторона не зупиняються на Угоді про вільну торгівлі й продовжать працювати над розширенням сфери дії документу.

 

Петро Порошенко наголосив, що Канада та Україна мають величезний потенціал співпраці, зокрема, Україна запросила канадських інвесторів та бізнес брати активну участь у процесі приватизації, яка має відбуватись прозоро та ефективно.

 

Версія для друку