Указом Президента України від 24 лютого 2022 року №68/2022 створено Житомирську обласну військову адміністрацію

Рекомендації жителям Житомирщини під час воєнного стану – у розділі “Більше. Інші рубрики”

Україна планує збільшити експорт аграрної продукції до Китаю

12 Серпня 2015 • 09:25

Кіл-сть переглядів: 593

Китайська Народна Республіка може відкрити кордон для цілого переліку аграрної продукції українського виробництва. Про це повідомила заступник Міністра аграрної політики та продовольства з питань європейської інтеграції Владислава Рутицька за підсумкам 5-го засідання Підкомісії з питань співробітництва в галузі сільського господарства Комісії зі співробітництва між Урядами України та КНР.

 

Зокрема, Владислава Рутицька повідомила, що у найближчий термін Україна отримає дозвіл експортувати в КНР соняшниковий шрот. Генеральна адміністрація нагляду за якістю, інспекції і карантину КНР (AQSIQ) планує надати відповідні дозволи до кінця поточного місяця.

 

Китайська сторона також запевнила, що не має додаткових вимог щодо українського цукру, вина та кондитерських виробів. «У нас є можливість торгувати цукром, але для цього потрібно знайти надійного китайського партнера. Крім того, обговорено можливість спільних проектів, серед яких — будівництво заводів з грануляції жому. Щодо вина і кондитерської продукції перешкод також немає, домовлено поглибити зв’язки між конкретними виробниками», — повідомила Владислава Рутицька.

Версія для друку