Указом Президента України від 24 лютого 2022 року №68/2022 створено Житомирську обласну військову адміністрацію

Рекомендації жителям Житомирщини під час воєнного стану – у розділі “Більше. Інші рубрики”

Україна припинила військову співпрацю з Росією

20 Травня 2015 • 13:40

Кіл-сть переглядів: 650

Сьогодні, 20 травня 2015 року, на засіданні Уряду Прем’єр-міністр України Арсеній Яценюк заявив, що дія угоди між Україною і Росією про військово-технічне співробітництво припинена. Дане рішення було прийняте Кабміном України. 

 

“Російська Федерація є державою-агресором. РФ незаконно анексувала Крим, здійснила військову інтервенцію на територію Донецької і Луганської областей. Російська Федерація представляє небезпеку для української держави та її територіальної цілісності. Тому угода розривається Кабінетом міністрів України”, – зазначив він.

 

Угода між урядом України та урядом Російської Федерації про військово-технічне співробітництво була підписана ще у 1993 році. Документ передбачав координацію зусиль для здійснення взаємовигідного двостороннього військово-технічного співробітництва шляхом збереження та розвитку кооперованих зв’язків, що склалися, при розробці та виробництві військової продукції, здійснення взаємних поставок військової продукції та надання послуг військового призначення.

 

Крім того, сторони зобов’язуювались не продавати чи передавати третій стороні, в тому числі іноземним фізичним, юридичним особам чи міжнародним організаціям надану однією із сторін військову продукцію та інформацію по ній без попередньої згоди їх первісного власника.

 

 

 

Версія для друку