Указом Президента України від 24 лютого 2022 року №68/2022 створено Житомирську обласну військову адміністрацію

Рекомендації жителям Житомирщини під час воєнного стану – у розділі “Більше. Інші рубрики”

Україні – нове державне свято

09 Червня 2015 • 11:07

Кіл-сть переглядів: 820

Вишиванка – це не просто генетичний код нашої нації – це оберіг України.

 

Сьогодні відбулася прес-конференція громадського об’єднання «Столичні ініціативи», щоб долучити Житомирщину до всеукраїнського проекту – Параду вишиванок.

 

Засновник проекту Ігор Добруцький презентував програму Folk Ukraine. Вона передбачає 23-24 серпня масштабне свято вишиванок. Ігор Добруцький сказав: «Щорічно Всеукраїнський Парад вишиванок об’єднує тисячі людей з усієї України. Саме тому я приїхав, щоб запросити вас приєднатися до проекту та спільними зусиллями проводити свята, які дуже важливі для нас сьогодні».

 

Парад вишиванок проводиться вже 7 років поспіль у Києві. Його відвідують десятки тисяч українців. Цього року тема проекту – «Дерево життя». У рамках свята заплановані  конкурси жіночої, чоловічої, дитячої вишиванки та вишиванки близнюків; концерти фольклорної музики. Для того, щоб взяти в них участь, артисти та творчім колективи мають подати заявку до оргкомітету.

 

Крім того, організаційний комітет  Folk Ukraine звернувся до міських рад та обласних адміністрацій, депутатів Верховної Ради та Президента України з пропозицією  визнати День українського національного вбрання на державному рівні. Пропонують щоб це стало державним святом. І відзначати його  у третій четвер травня.

 

 

Версія для друку