Указом Президента України від 24 лютого 2022 року №68/2022 створено Житомирську обласну військову адміністрацію

Рекомендації жителям Житомирщини під час воєнного стану – у розділі “Більше. Інші рубрики”

Управління національно-патріотичного виховання, молоді та спорту Житомирської ОВА представило проєкт фотовойс «Що для мене українська ідентичність?». ВІДЕО

25 Березня 2024 • 09:51

Кіл-сть переглядів: 196

Мета проєкту – передати думки та почуття молодих людей щодо української ідентичності через мистецтво фотографії.

 

З територіальних громад Житомирської області надійшло 25 робіт, при цьому найактивнішими учасниками стали представники Житомирської та Любарської громад.

 

Учасники проєкту мали можливість представити свої роботи, які ілюструють українську ідентичність через різні канони: від національних символів до відтворення важливих історичних подій, від зображення культурних та музичних традицій до відображення спортивних здобутків. Таким чином, кожна фотографія розповідає унікальну історію та відкриває індивідуальне бачення автора на тему української ідентичності.

 

Ретельний аналіз усіх надісланих робіт дозволяє виявити глибокий зв’язок між історією, корінням нації та сучасністю. Українська ідентичність представляється не лише як злиття звичаїв, обрядів і мови, але і як внутрішнє відчуття приналежності до рідної землі, відчуття гордості за власне покоління та непохитне прагнення до самовизначення.

 

Такі проєкти як фотовойс «Що для мене українська ідентичність?» підкреслюють важливість діалогу між поколіннями та культурними традиціями, сприяючи взаєморозумінню, обміну досвідом та збереженню культурної спадщини. Вони дозволяють молоді виразити своє бачення та розуміння ідентичності, водночас засвідчуючи готовність старшого покоління до сприйняття нових ідей.

 

 

Версія для друку