Указом Президента України від 24 лютого 2022 року №68/2022 створено Житомирську обласну військову адміністрацію

Рекомендації жителям Житомирщини під час воєнного стану – у розділі “Більше. Інші рубрики”

Уряд схвалив законопроекти, які забезпечують стабільне фінансування проектів регіонального розвитку, – Геннадій Зубко

20 Грудня 2017 • 11:12

Кіл-сть переглядів: 309

1Мінрегіон розробив законопроекти, мета яких –  підвищити конкурентоспроможність регіонів, спростити процедури доступу до ресурсів ДФРР, прискорити та забезпечити стабільне фінансування проектів регіонального розвитку. Так Віце-прем’єр-міністр – Міністр регіонального розвитку, будівництва та ЖКГ Геннадій Зубко прокоментував схвалення на засіданні КМУ проектів Законів «Про внесення змін до Закону «Про засади державної регіональної політики» і «Про внесення змін до Бюджетного кодексу України щодо удосконалення механізму фінансування регіонального розвитку». На переконання урядовця, ці законопроекти мають схвалюватися у Верховній Раді одночасно.

 

За словами Віце-прем’єр-міністра, перший документ передбачає надання КМУ повноважень визначати пріоритети фінансування програм і проектів, що можуть реалізовуватися за рахунок коштів ДФРР, а також пропорцій спрямування коштів Фонду. Також документ уточнює повноваження щодо забезпечення органами державної влади у регіонах конкурсного відбору інвестиційних програм і проектів регіонального розвитку. На думку Геннадія Зубка, реалізація законопроекту дозволить забезпечити стабільне та доступне фінансування проектів протягом терміну їх реалізації.

 

За словами урядовця, другий законопроект передбачає, що пріоритети фінансування відповідних програм і проектів визначаються Урядом на термін до трьох років. Геннадій Зубко наголосив, що кошти ДФРР використовуватимуться, зокрема, на фінансування проектів, спрямованих на зменшення міжрегіональних соціально-економічних диспропорцій.

 

«Документ передбачає, що розподіл додаткових 20% коштів ДФРР має поширюватися не лише на регіони, у яких показник валового регіонального продукту в розрахунку на одну особу менше 75% середнього по Україні, а й на депресивні території інших регіонів», – підкреслив урядовець.

 

Він відзначив важливість передбаченої у проекті новації щодо гармонізації термінів проведення в регіонах конкурсного відбору та подання Мінрегіону відповідних пропозицій з бюджетним процесом.

 

За словами Геннадія Зубка, у проекті передбачено формування ДФРР у розмірі 10% податку на прибуток підприємств на спеціальному фонді державного бюджету. «Це забезпечить стабільне та гарантоване формування ДФРР, дозволить зберігати невикористані до кінця року кошти для подальшого використання в наступному році», – зазначив він.

Версія для друку