Указом Президента України від 24 лютого 2022 року №68/2022 створено Житомирську обласну військову адміністрацію

Рекомендації жителям Житомирщини під час воєнного стану – у розділі “Більше. Інші рубрики”

Уряд відшкодував населенню 2,4 млн. грн. за кредитами, наданими на заміну газових котлів

13 Серпня 2015 • 11:33

Кіл-сть переглядів: 697

Держенергоефективністю здійснено відшкодування населенню 20% суми кредитів, взятих на “негазові” котли у червні за програмою з енергоефективності. На поточні рахунки Ощадбанку та Укргазбанку  для компенсації витрат позичальників перераховано 2,45 млн. грн.

 

За інформацією «Ощадбанку» у Житомирській області з початку дії енергоефективної програми, а саме з жовтня 2014 року, було видано 337 кредитів на твердопаливні та електричні котли та 556 кредитів на придбання енергозберігаючих вікон та енергозберігаючих матеріалів на загальну суму 15 млн. 332 тисячі гривень.

 

Громадяни, які взяли кредит на придбання котла з використанням будь-яких видів палива та енергії (за винятком природного газу), зможуть отримати відшкодування 20% суми кредиту (але не більше 5 тис. грн.) за урядовою програмою.

 

«Ми контролюємо питання вчасної виплати компенсації учасникам державної програми з енергоефективності. Для цього ми постійно удосконалюємо процес перегляду зведених реєстрів позичальників, на підставі яких здійснюється відшкодування», підкреслив Сергій Савчук.

 

«Програма заміщення газу для населення, яку ми започаткували ще в жовтні минулого року, добре себе зарекомендувала. За статистичними даними, отриманими від уповноважених банків, станом на 10 серпня видано 6131 кредит на придбання котлів, що працюють на інших, крім газу, видах палива, на загальну суму 103,2 млн. грн. Дані свідчать про те, що люди усвідомлюють, що питання переходу з газу на інші видипалива є актуальним під час підготовки до опалювального сезону”, – повідомив голова Держенергоефективності Сергій Савчук.

Версія для друку