Указом Президента України від 24 лютого 2022 року №68/2022 створено Житомирську обласну військову адміністрацію

Рекомендації жителям Житомирщини під час воєнного стану – у розділі “Більше. Інші рубрики”

Уряд запускає масштабну програму розвитку українських доріг

23 Березня 2018 • 14:21

Кіл-сть переглядів: 296

1Уряд затвердив Державну цільову економічну програму розвитку автомобільних доріг загального користування державного значення на 2018–2022 роки – це перший в історії України довгостроковий план, який дозволить уже найближчими роками провести масштабне відновлення українських доріг і розвинути транспортну мережу України, інтегрувавши її до європейської транспортної системи.

 

Протягом 2017 року було відновлено більше 2 тис. км автошляхів. Цього року Уряд виділяє рекордні 45,7 млрд грн на ремонт і будівництво доріг за принципово новими стандартами якості. Також очікуються додаткові надходження – до 6 млрд грн – від «Митного експерименту» на місцеві дороги. Загалом програма до 2022 року передбачає обсяг фінансування близько 298 млрд грн за рахунок різних джерел фінансування.

 

У 2018 році продовжать роботи по поточному середньому ремонту автомобільних доріг М-21 Виступовичі-Житомир – Могилів-Подільський (на ділянці Житомир – Вінниця) та Н-03 Житомир – Чернівці.

 

Запроваджуються нові будівельні норми за європейськими стандартами. Також передбачається закупівля нової якісної дорожньої техніки та підготовка висококваліфікованих кадрів.

 

З 2018 року запроваджується новий 4-рівневий контроль якості реконструкції і будівництва доріг. Збільшення термінів гарантійних вимог для: не менше 5 років для середнього поточного ремонту, не менше 10 років – для капітального ремонту автошляхів. Недоліки, виявлені в результаті перевірки якості робіт на раніше відремонтованих дорогах, мають бути виправлені за кошт підрядників – виконавців робіт.

Версія для друку