Указом Президента України від 24 лютого 2022 року №68/2022 створено Житомирську обласну військову адміністрацію

Рекомендації жителям Житомирщини під час воєнного стану – у розділі “Більше. Інші рубрики”

Усім миром

08 Квітня 2015 • 08:20

Кіл-сть переглядів: 718

родинаВосени 2014 року троє маленьких братів із Ружинського району осиротіли. Померла мама. А тата ще раніше визнали асоцальним. Відповідальність за хлопчиків виховання взяла на себе бабуся-пенсіонерка Валентина Томчук. Відповідно до розпорядження голови Ружинської райдержадміністрації, 26.11.2014 року було встановлено опіку над дітьми.

 

Влада не залишила без уваги родину. На зиму силами сільської ради хлопців із бабусею  забезечили дровами. Вже з листопада Томчук Валентині призначено соціальну допомогу у розмірі 2572 грн на кожну дитину щомісяця.

 

На прожиття цих грошей  цілком вистачає, але будинок, в якому проживають діти, вже благенький і потребує капітального ремонту. За кошти допомоги та навіть за кошти бюджету цього зробити не можливо.

 

Силами громади півроку тому в будинку були проведені поточні робути. Однак цього не достатньо. Стіни продовжують тріскатися. Тому гроші на ремонт будинку збиратимуть усім миром.

 

Заступник голови облдержадміністрації Ярослав Лагута запевняє, що влада забезпечить тимчасове проживання дітей і бабусі на час ремонту. 

 

«Районна та обласна влада, громада знають про цю проблему. Сім’ю не залишили напризволяще. Допомагаємо усіма силами. Якщо постане питання стосовно необхідності тимчасового проживання на час ремонту житла, я переконаний, що ми це вирішимо. Якщо хтось зможе і хоче допомогти – а це свята справа – просимо всіх долучатися. Цей приклад свідчить про те, що влада тримає на контролі складні питання. Дуже хотілося, щоб такими справами займалися не тільки чиновники, а й населення розуміло, що ми живемо в одному суспільстві та маємо підтримувати один одного і допомагати», – сказав Ярослав Лагута.

 

буд

Прес-служба облдержадміністрації

Версія для друку