Указом Президента України від 24 лютого 2022 року №68/2022 створено Житомирську обласну військову адміністрацію

Рекомендації жителям Житомирщини під час воєнного стану – у розділі “Більше. Інші рубрики”

Увага! Нове про субсидії

24 Березня 2015 • 16:26

Кіл-сть переглядів: 1 171

 

 

 

Під час всеукраїнської селекторної наради Міністр соціальної політики України Павло Розенко розповів про основні переваги реформованої системи надання субсидій населенню.

«Основна мета влади полягає в тому, аби зробити систему соціального захисту наших громадян більш адресною, відкритою, простою і зрозумілою», – зазначив профільний Міністр.

Серед основних урядових нововведень такі:

– спрощено форму заяви і декларації про доходи і витрати. Відтепер ці документи є підставою для нарахування субсидії. Зразки заяви і декларації всі громадяни отримають разом із платіжними квитанціями до 15 квітня;

 

– цьогоріч оформлення субсидій буде здійснюватися не на 6, а на 12 місяців;

 

– запроваджують автоматичне продовження субсидій всім 1,2 млн. українських сімей, які зараз її отримують;

 

– скасовано всі штучні майнові критерії;

 

– можливість отримання субсидії передбачена і для громадян, які орендують житло на підставі укладеного договору. В першу чергу, це крок на зустріч переселенцям;

 

– будуть здійснювати перехід на безконтактне оформлення субсидій. Громадянам тепер не треба стояти в черзі, а досить відправити документи поштою для того, щоб отримати допомогу від держави.

 

Представники влади на місцях мають зробити все для того, аби передбачені Урядом 25 млрд. грн. дійшли до кожної сім’ї, яка потребує державної підтримки.

 

Нагадаємо, на сайті облдержадміністрації Ви можете скористатися калькулятором, заповнивши всього 3 віконця, та дізнатися орієнтовний розмір субсидії.

 

Прес-служба облдержадміністрації

 

 

 

Версія для друку