Указом Президента України від 24 лютого 2022 року №68/2022 створено Житомирську обласну військову адміністрацію

Рекомендації жителям Житомирщини під час воєнного стану – у розділі “Більше. Інші рубрики”

В об’єднаних громадах області планують створити сучасні ЦНАПи

02 Березня 2018 • 08:46

Кіл-сть переглядів: 314

Представники об’єднаних громад Житомирщини детально дізнались про всі умови участі у Програмі «U-LEAD з Європою», яка допомагає ОТГ у створенні Центрів надання адміністративних послуг.

 

Інформаційна сесія щодо участі ОТГ Житомирщини у Програмі «U-LEAD з Європою» пройшла вчора, 1 березня, на базі Житомирського Відокремленого підрозділу установи «Центр розвитку місцевого самоврядування».

 

Під час зустрічі директор департаменту економічного розвитку, торгівлі та міжнародного співробітництва ОДА Олексій Шатило зазначив, що завдання кожної ОТГ – надавати громадянам швидкий та якісний сервіс за сучасними стандартами.

 

«На створенні об’єднаної громади процес реформування місцевого самоврядування не завершується. Сьогодні ОТГ мають надавати жителям якісні послуги, що мають забезпечити працівники сучасних Центрів надання адміністративних послуг. Завдяки Програмі «U-LEAD з Європою» громади Житомирщини мають унікальну можливість створити сучасні ЦНАПи та підвищити якість надання адміністративних послуг у них», – наголосив Олексій Шатило.

 

За словами експерта Програми «U-LEAD з Європою» Романа Матвійчука, є різні моделі ЦНАПів та вимоги для їх доступності кожному жителю громади. Зокрема, ЦНАП варто розміщувати на першому поверсі, потрібно потурбуватися про дитячий куточок та його безпеку.

 

Присутні детально дізналися правила участі у першому відборі учасників Програми, про ризики та виклики створення й модернізації ЦНАПів.

 

У програмі можуть брати участь органи місцевого самоврядування усіх міських, селищних та сільських територіальних громад та громади, які ще не мають належного приміщення для ЦНАП, але мають власні бюджетні або інші ресурси для виконання ремонтних/будівельних робіт. Обов’язкова умова – роботи мають бути завершені не пізніше І кварталу 2019 року.

 

Участь у сесії взяв директор Житомирського центру розвитку місцевого самоврядування Василь Невмержицький.

  

Нагадаємо, що нещодавно у Житомирі провели семінар для підвищення якості надання послуг у ЦНАПах.

 

Довідково: Програма «U-LEAD з Європою» є однією з найбільших програм міжнародної технічної допомоги для України з підтримки децентралізації. Програма фінансується Європейським Союзом та його країнами-членами Данією, Естонією, Німеччиною, Польщею, Швецією.

 

В рамках реалізації Фази впровадження буде здійснена підтримка створення/модернізації ЦНАП в ОТГ та в громадах-потенційних центрах ОТГ (згідно з перспективними планами). Загальна кількість Учасників Програми до 2020 року складе до 600 (з урахуванням 26 ЦНАП Початкової фази) і вони будуть відібрані у чотирьох раундах. В рамках першого раунду буде відібрано до 150 Учасників.

 

Детальна інформація, правила та заявка на участь в Програмі буде опублікована на сайті https://tsnap.ulead.org.ua/ до 4 березня. Термін прийму заявок на участь в першому раунді – до 31 березня 2018 року.

 

 

 

 

 

 

Версія для друку