Указом Президента України від 24 лютого 2022 року №68/2022 створено Житомирську обласну військову адміністрацію

Рекомендації жителям Житомирщини під час воєнного стану – у розділі “Більше. Інші рубрики”

В обласному центрі працюють 6 «гарячих ліній» з питань надання субсидій

09 Квітня 2015 • 07:43

Кіл-сть переглядів: 1 808

8 квітня на обласному телебаченні у передачі «Єдина країна: гаряча лінія» відбувся прямий ефір за участю директора департаменту праці та соціального захисту населення облдержадміністрації Галини Корінної та начальника відділу соціальних допомог Людмили Василевської. Передача була присвячена темі житлових субсидій.

 

Минулого року житловими субсидіями скористалися 60 тис. жителів області, цього року очікується втричі більша чисельність людей – близько 200 тис. Директор департаменту запевнила, що коштів, передбачених для надання субсидій, а це 128 млн. грн., вистачить для всіх.

 

Всі споживачі комунальних послуг вже отримали бланки заяв і декларацій. Їх було надруковано 650 тис. примірників, а рознесено 584 тис. Решта може знадобитись, якщо отримані примірники будуть зіпсовані або втрачені. Додаткові примірники бланків у разі необхідності можна взяти на підприємствах – надавачах послуг, у відділеннях «Укрпошти» і роздрукувати самим, взявши форми на сайті обласної державної адміністрації.

 

Представники департаменту соцзахисту детально проконсультували глядачів, як правильно заповнити бланки заяв і декларацій. Вони звернули увагу, зокрема, на те, що у заяві в графі послуг, які отримує споживач, потрібно вказати особовий рахунок і підприємство. Це викликає у багатьох запитання, хоча ці дані є на кожній квитанції, які ми отримуємо щомісяця.

 

Наголошувалося на тому, що у декларації потрібно вказати доходи з 1 січня 2014 року по 31 грудня 2014 року. Доходи громадян – це заробітна плата, пенсія, стипендія. Не потрібно вказувати в декларації всі види одноразових допомог.

 

З усіма питаннями щодо нарахування субсидій споживачі послуг можуть звертатися на «гарячу лінію» при департаменті праці та соціального захисту населення облдержадміністрації – 24-14-08. Вона працює у робочі дні з 9.00 до 18.00 без обідньої перерви. При районних управліннях соцзахисту створені додаткові «гарячі лінії»: у Корольовській районній раді – 33-19-34, 33-10-53; у Богунській – 42-50-25, 42-50-00, 42-50-24.

 

Гості студії акцентували увагу на моментах, які викликають найбільше запитань у людей. Так, безробітні також мають право на отримання субсидії, але якщо вони не зареєстровані у службі зайнятості, їм будуть враховувати дохід у розмірі прожиткового мінімуму – 1218 грн. Особа, яка винаймає квартиру – квартирант – також має право отримувати допомогу, якщо на неї відкрито особовий рахунок і є договір оренди. Студент, зареєстрований у гуртожитку, також може отримувати субсидію.

Відео прямого ефіру про субсиді\ можна переглянути тут.

 

 

 

Прес-служба облдержадміністрації

Версія для друку