Указом Президента України від 24 лютого 2022 року №68/2022 створено Житомирську обласну військову адміністрацію

Рекомендації жителям Житомирщини під час воєнного стану – у розділі “Більше. Інші рубрики”

В області четверта хвиля часткової мобілізації перебуває в активній фазі

05 Лютого 2015 • 15:02

Кіл-сть переглядів: 613

Завідувач сектором мобілізаційної роботи облдержадміністрації Михайло Горобець наголошує, що не всі військовозобов’язані, які вже отримали повістки, будуть мобілізовані до лав Збройних Сил та інших військових формувань України.

 

Так при кожному районному військовому комісаріаті працює військово-лікарська комісія, яка здійснює ретельний медичний огляд кожного потенційного захисника держави.

 

Михайло Горобець відмітив, якщо під час проходження військовозобов’язаним медичного огляду неможливо визначити точний діагноз, то його в такому випадку направляють на додаткове медичне обстеження у лікувальні заклади області. І лише після проведення ретельного обстеження може бути прийняте рішення про те, чи придатний чоловік до військової служби.

 

Наразі в області вже розпочалися навчання для мобілізованих першого етапу четвертої хвилі. З 16 лютого в рамках другого етапу також будуть вручатися повістки та проводитимуться медичні обстеження, після чого мобілізованих направлятимуть тільки в навчальні військові частини та навчальні центри, де вони проходитимуть підготовку.

 

Прес-служба облдержадміністрації

Версія для друку