Указом Президента України від 24 лютого 2022 року №68/2022 створено Житомирську обласну військову адміністрацію

Рекомендації жителям Житомирщини під час воєнного стану – у розділі “Більше. Інші рубрики”

В області продовжують збирати пізні культури

23 Вересня 2016 • 10:22

Кіл-сть переглядів: 599

1В агроформуваннях області продовжується збір пізніх культур. 

 

Зокрема, гречку обмолочено на площі 6,9 тис. га (72% до прогнозу), при середній урожайності 14,6 ц/га намолочено 10,0 тис. тонн, що на 70% більше, ніж на цю дату у минулому році. Кращі показники урожайності гречки у господарствах Коростенського (21,3 ц/га), Любарського (19,7 ц/га) та Ружинського (17,9 ц/га) районів.

 

Просо зібрано на площі 2,7 тис. га ( 72 % до прогнозу). При урожайності 16,4 ц/га намолочено 4,4 тис.тонн. В господарствах Ружинського району урожайність проса склала 45,6 ц/га, Попільнянського – 30 ц/га.

 

Сою обмолочено на площі 40,4 тис. га (31% до прогнозу). Намолочено 85,2 тис.тонн, середня урожайність 21,1 ц/га. В господарствах Коростенського району урожайність сої склала 39,0 ц/га.

 

Соняшник обмолочено на площі 19,7 тис.га (24% до прогнозу). При середній урожайності 26,1 ц/га намолочено 51,4 тис.тонн.

 

Цукровий буряк викопано на площі 2,3 тис.га (22% до прогнозу), при середній урожайності 479 ц/га накопано 110,1 тис.тонн коренеплодів. За оперативними даними, середня цукристість буряків, які надходять на цукрові заводи, становить 20% (при базисній 16%), що на 1,3% більше, ніж у минулому році. Найвищу урожайність цукрових буряків на сьогодні мають в ПСП АФ «Світанок» Ружинського району – 560 ц/га.

 

Для своєчасного проведення комплексу осінньо-польових робіт в агроформуваннях області підготовлено 97% тракторів, 98% ґрунтообробної та посівної техніки.

Версія для друку