Указом Президента України від 24 лютого 2022 року №68/2022 створено Житомирську обласну військову адміністрацію

Рекомендації жителям Житомирщини під час воєнного стану – у розділі “Більше. Інші рубрики”

В області проводитимуться виїзні консультпункти з питань запобігання насильства в сім’ї та протидії торгівлі людьми

16 Березня 2017 • 12:34

Кіл-сть переглядів: 535

 

Про це розповів сьогодні на засіданні обласної координаційної ради з питань сім’ї, гендерної рівності, демографічного розвитку, запобігання насильства в сім’ї та протидії торгівлі людьми заступник начальника управління сім’ї, молоді та спорту облдержадміністрації Олександр Антонюк, окреслюючи основні заходи обласної комплексної програми «Молодь і родина Житомирщини» на 2017-2020 роки.

Заступник директора департаменту праці та соціального захисту населення облдержадміністрації Світлана Бойм у своєму виступі зупинилася на питанні протидії торгівлі людьми. Вона повідомила, що в області функціонує лише 20 фірм, що мають відповідну ліцензію для надання послуг із працевлаштування за кордоном. Звернення громадян до неліцензованих агентств спричиняє загрозу потрапляння до трудового або інших видів рабства. Важливе значення у вирішенні цього питання відіграє те, що в області є представники міжнародних організацій із питань працевлаштування, з якими співпрацює департамент.

До обговорення питань попередження насильства в сім’ї, жорстокого поводження з дітьми, протидії торгівлі людьми та надання потерпілим особам необхідної допомоги долучилися представники Житомирського обласного центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді, Головного управління Національної поліції в Житомирській області, Головного управління статистики в Житомирській області, Житомирського обласного перинатального центру, Житомирського обласного відділення Дитячого фонду України, структурних підрозділів облдержадміністрації та громадських організацій. 

Про діяльність обласної координаційної ради з питань сім’ї, гендерної рівності, демографічного розвитку, запобігання насильству в сім’ї та протидії торгівлі людьми (далі – рада) в 2016 році та пріоритетні напрямки діяльності в 2017 році поінформувала директор Житомирського обласного гендерного ресурсного центру Житомирської обласної ради Валентина Склонна. Зокрема, вона зазначила, що в 2017 році буде запроваджено практику проведення виїзних консультативних пунктів та засідань ради в усіх ОТГ області з метою надання їм методично-практичної допомоги у вирішенні зазначеного кола питань. Також ініційовано створення на місцевому рівні координаційних рад у форматі консультативно-дорадчого органу.

Начальник управління сім’ї, молоді та спорту облдержадміністрації Світлана Гресь, підбиваючи підсумки зустрічі, зазначила, що робота ради є дуже важливою та її результатом має бути комплексне вирішення гострих суспільно-соціальних питань, що потребують міжгалузевої координації.

 

 

 

 

 

 

Версія для друку