Указом Президента України від 24 лютого 2022 року №68/2022 створено Житомирську обласну військову адміністрацію

Рекомендації жителям Житомирщини під час воєнного стану – у розділі “Більше. Інші рубрики”

В області триває вакцинація дітей від поліомієліту

10 Грудня 2015 • 10:57

Кіл-сть переглядів: 1 165

«У середині літа на Закарпатті було зареєстровано два випадки паралічів у дітей – чотирьох років та одинадцяти місяців. Як виявилося, діти були нещеплені від полімієліту. В одному випадку – через відмову батьків, в іншому – через медичні протипоказання. Побоювання, що вірус може поширитися країною, підштовхнули Міністерство охорони здоров’я розпочати у вересні національну кампанію з імунізації, яка стосується усіх дітей у віці до 10 років.

 

У першій міській поліклініці черга на щеплення проти поліомієліту. Маленька Злата отримала свою першу дозу вакцини.

 

Олена Мінчук: «У житті все може трапитися, краще перестрахуватися, бо у кожної дитини свій імунітет».

 

Поліомієліт, як і інші смертельно небезпечні захворювання, встигли зникнути із суспільної пам’яті. За кілька останніх років рівень вакцинації в Україні став найнижчим у Європі та серед країн колишнього Радянського Союзу і одним із найнижчих у цілому світі. І природно, що у більшості батьків виникає багато питань. Якість вакцини – це те, що викликає підозру, адже ходять чутки, що вона зіпсована. 

Завідуюча кабінетом профілактики інфекційних захворювань дитячої міської поліклініки № 1 Людмила Головень зазначає, що на кожному етапі транспортування та зберігання вакцини є індикатори холоду, які неможливо проігнорувати. У самому закладі вакцини зберігаються у спеціальному професійному холодильнику зі стабільним збереженням потрібної температури. Фахівець каже: страхи батьків природні, але необґрунтовані. Імунолог пояснює, що вакцинація дітей у три етапи потрібна для того, щоб сформувати стійкий колективний імунітет до поліомієліту, що убезпечить Україну від епідемії», – повідомляє філія Національної телекомпанії України  «Житомирська регіональна дирекція».

 

54163512

Версія для друку