Указом Президента України від 24 лютого 2022 року №68/2022 створено Житомирську обласну військову адміністрацію

Рекомендації жителям Житомирщини під час воєнного стану – у розділі “Більше. Інші рубрики”

В області з’явився радник Міністра соцполітики з питань внутрішньо переміщених осіб

22 Вересня 2015 • 14:38

Кіл-сть переглядів: 1 842

На Житомирщині перебуває понад 7 тис. офіційно зареєстрованих внутрішньо переміщених осіб.

 

На початку вересня Житомирська область приєдналися до Програми позаштатних радників з питань внутрішньо переміщених осіб. Вона започаткована Міністерством соціальної політики України разом із громадською ініціативою «Крим SOS» та Міжнародною організацією «Stabilization Support Services» за підтримки уряду Великобританії і розрахована до 30 квітня 2016 року.

 

Мета програми – соціальний захист внутрішньо переміщених осіб та інших незахищених громадян України в різних населених пунктах нашої держави.

 

1Позаштатним радником Міністра соціальної політики в Житомирській області призначено Максима Свірського.

 

Радники на регіональному рівні будуть допомагати внутрішньо переміщеним особам у налагодженні комунікації між ними, Міністерством соціальної політики, місцевими органами виконавчої влади, волонтерськими та громадськими структурами в отриманні інформації з питань, що стосуються соціального захисту та вирішенні різноманітних проблем їх життєдіяльності. З огляду на непросту суспільно-політичну ситуацію в країні, одним із напрямків програми є упередження виникнення конфліктних ситуацій.

 

Максим Свірський стверджує: «Житомирщина має багато надбань і позитивний досвід роботи з внутрішньо переміщеними особами. В області створений надійний фундамент, який гарантує успішну реалізацію програми в майбутньому».

 

У рамках програми щомісяця протягом півроку між областями відбуватиметься розподіл 5-10 грантів, спрямованих на освітні, спортивно-масові, культурно-просвітницькі та інші заходи.

 

Позаштатний радник міністра соціальної політики проводитиме прийом громадян у Житомирі, а також щотижня виїжджатиме в райони області. Детальну інформацію можна отримати за телефонами: (097) 414-72-17 та (093) 049-36-46.

Версія для друку