Указом Президента України від 24 лютого 2022 року №68/2022 створено Житомирську обласну військову адміністрацію

Рекомендації жителям Житомирщини під час воєнного стану – у розділі “Більше. Інші рубрики”

В області затверджено 63 інвестиційні програми регіонального розвитку

12 Жовтня 2015 • 15:27

Кіл-сть переглядів: 803

Сьогодні, 12 жовтня, голова облдержадміністрації провів розширену нараду з керівниками районів про стан реалізації інвестиційних програм і проектів, що фінансуються у 2015 році за рахунок Державного фонду регіонального розвитку.

 

За результатами конкурсного відбору, проведеного на обласному та міжвідомчому рівнях, розпорядженням Кабінету Міністрів України від 17 липня 2015 року №766-р (зі змінами, внесеними розпорядженням КМУ від 30 липня 2015 року №824-р та від 08.09.2015 №927-р) по Житомирській області затверджено 63 інвестиційні програми регіонального розвитку, що можуть реалізуватися у 2015 року за рахунок Державного фонду регіонального розвитку, на суму 115,9 млн грн.

 

Узагальнений перелік інвестиційних програм і проектів містить:

– 9 об’єктів систем водопостачання та водовідведення;

– 16 об’єктів будівництва та реконструкції закладів освіти, культури і спорту;

– будівництво та технічне переоснащення 21 котельні;

– придбання 20 шкільних автобусів.

 

Міністерством фінансів України фінансування інвестиційних програм і проектів з Державного фонду регіонального розвитку відповідно до помісячного розпису було заплановано з квітня поточного року, проте перші кошти надійшли тільки 28 вересня. Область отримала відразу 41,9 млн грн. Крім того, 08.10.2015 року надійшли ще кошти у сумі 17,9 млн грн, передбачені на поточний місяць. У листопаді очікується надходження 23,9 млн грн, у грудні – 34,6 млн грн.

 

У першу чергу заплановано профінансувати шкільні котельні та котельні лікарняних закладів, об’єкти, які передбачають виконання значних обсягів земляних та зовнішніх робіт. Закупівлі шкільних автобусів, враховуючи термін проведення конкурсних торгів, заплановано на листопад.

 

Разом з тим, в залежності від успішності реалізації проектів, кошти можуть бути перерозподілені.

 

15 вересня 2015 року Міністром регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства Геннадієм Зубком проведено селекторну нараду з представниками центральних та місцевих органів виконавчої влади. За її підсумками, в частині реалізації інвестиційних програм і проектів регіонального розвитку, прийнято рішення прискорити проведення тендерних торгів.

 

30 вересня 2015 року набрали чинності зміни до Закону України «Про здійснення державних закупівель», зокрема, змінено пороги для закупівлі товарів, робіт і послуг. Відтепер вимога щодо проведення конкурсних торгів застосовується за умови, якщо вартість закупівлі товарів або послуг дорівнює або перевищує 200,0 тис. грн, а робіт – 1 млн 500 тис. грн.

 

Враховуючи зазначене, на сьогодні потреба у проведенні конкурсних торгів (без врахування закупівлі автобусів) залишається по 4 об’єктам: 3 у м. Коростені та 1 у Бердичівському районі.

 

Також за підсумками селекторної наради прийнято рішення створити на обласному та районному рівнях робочих груп для контролю за реалізацією інвестиційних проектів та забезпечити щотижневе звітування щодо стану реалізації зазначених інвестпроектів.

 

Листом від 24 вересня 2015 року №4379/47/2-15 за підписом першого заступника голови облдержадміністрації Геннадія Дмитренка на райони та міста області направлено листи стосовно створення робочих груп та звітування щодо стану реалізації проектів за встановленою формою.

 

В області робочу групу було створено розпорядженням голови ОДА Сергія Машковського від 28.09.2015 року №317 та щопонеділка забезпечено звітування Мінрегіону.

 

Проте у більшості районах робота недостатньо активна. Голова облдержадміністрації взяв під особистий контроль прискорення реалізації програм і проектів регіонального розвитку.

 

Сергій Машковський звернувся до керівників районів та наголосив: «Є дуже багато бажаючих отримати ці кошти і використати їх ефективно. Далі будемо працювати тільки за результатами діяльності. Не буде результатів – кошти будуть перерозподілені на інші об’єкти. Надалі пріоритет з перерозподілу коштів буде надаватися об’єднаним територіальним громадам, а також тим, хто робить конкретні дії в цьому році. Я закликаю вас активно включитися в роботу і сподіваюся, що за тиждень ситуація покращиться».

 

1

 

2

 

3

 

4

Версія для друку