Указом Президента України від 24 лютого 2022 року №68/2022 створено Житомирську обласну військову адміністрацію

Рекомендації жителям Житомирщини під час воєнного стану – у розділі “Більше. Інші рубрики”

В ОДА визначаються із населеними пунктами, в яких реалізують проект «Засвітимо Житомирщину»

20 Червня 2018 • 09:43

Кіл-сть переглядів: 295

В ОДА аналізують інформацію, яку подали райони та об’єднані громади, для участі в проекті «Засвітимо Житомирщину». В першу чергу освітлення отримають ті населені пункти, де вже заплановано співфінансування та розроблена проектно-кошторисна документація.

 

Про це повідомляє заступник голови ОДА Роман Щебетов.

 

«Цього року на Житомирщині стартує ініціатива голови ОДА Ігоря Гундича – проект «Засвітимо Житомирщину». На сучасне освітлення сіл передбачається 19,5 млн грн з коштів ДФРР, обласного та місцевих бюджетів. Наразі триває аналіз інформації, яку подали райони та ОТГ до участі в проекті. У нас є більше 600 населених пунктів, яким необхідне освітлення. Проте відбір здійснюється за наявності співфінансування та проектно-кошторисної документації. Як мінімум 50 населених пунктів плануємо «засвітити» цього року та встановити сучасні світлодіодні лампи», – зазначив Роман Щебетов.

 

В рамках реалізації проекту «Засвітимо Житомирщину» передбачається використання інноваційних світлодіодних ламп, які мають високий коефіцієнт передачі кольору, точний розподіл світла, відрізняються тривалим терміном експлуатації та споживають значно менше електроенергії, ніж лампи розжарювання.

 

Це сприятиме мінімізації витрат на утримання точок освітлення. Крім цього, у населених пунктах підвищиться рівень безпеки переміщення людей і транспорту.

 

Нагадаємо, що Житомирщина першою серед областей України стартує із сучасним проектом освітлення вулиць у сільській місцевості і за ініціативи Ігоря Гундича мінімум 150 км вулиць планують освітити у 2018 році.

Версія для друку