Указом Президента України від 24 лютого 2022 року №68/2022 створено Житомирську обласну військову адміністрацію

Рекомендації жителям Житомирщини під час воєнного стану – у розділі “Більше. Інші рубрики”

В Олевському районі триває ліквідація лісової пожежі у Поліському природному заповіднику

21 Серпня 2017 • 06:59

Кіл-сть переглядів: 555

1На місці пожежі у Поліському природному заповіднику Олевського району здійснюється ліквідація пожежі – гасіння окремих її осередків всередині лісового масиву.

 

Про це повідомляє управління ДСНС України у Житомирській області.

 

“Станом на 10:00 21 серпня площа пожежі на території Поліського природного заповідника залишається в межах 120 га. Фахівці тримають по периметру вогонь, щоб не допустити його розповсюдження за межі зазначеної площі. Наразі відчуваються сильні пориви вітру північно-західного напрямку, це поки що не дає можливості пожежній авіації здійнятися у повітря. Відстань до кордону з Республікою Білорусь залишається в межах 1,5 км”, – йдеться у повідомленні.

 

 

Загалом на ліквідацію наслідків лісової пожежі залучено 218 осіб та 40 одиниць техніки.  Працює ланка гелікоптеру Мі-8 від авіаційного загону ДСНС з м. Ніжин.

 

В осередки пожежі здійснено 3 скиди води (24 тони) літаком та 7 скидів (14 тон) гелікоптером. Також гелікоптером проведено розвідку місця надзвичайної ситуації та продовжується гасіння пожежі на окремих ділянках загальною площею 120 га.

  

Нагадаємо, що вчора, 20 серпня, рятувальники зупинили розповсюдження вогню, який охопив 120 га на Житомирщині.

Версія для друку