Указом Президента України від 24 лютого 2022 року №68/2022 створено Житомирську обласну військову адміністрацію

Рекомендації жителям Житомирщини під час воєнного стану – у розділі “Більше. Інші рубрики”

В Овруцькому районі обговорили перспективи об’єднання територіальних громад

12 Серпня 2016 • 09:15

Кіл-сть переглядів: 546

Всі «за» і «проти» об’єднання територіальних громад обговорювали представники місцевого самоврядування вчора, 11 серпня, в Овруцькому районі.

 

На робочу нараду під керівництвом голови РДА Юрія Дивинського завітав керівник Регіонального офісу реформ Житомирської облдержадміністрації Василь Невмержицький. Він зазначив, що на даний час питання децентралізації є надважливим, адже, об’єднавшись у самодостатні громади, можна вирішувати практично усі питання життєдіяльності району на місцях. До того ж держава гарантує надання суттєвої фінансової підтримки. Є гарний приклад уже створених громад в області. Проте під час об’єднавчого процесу з’являються і так звані «білі плями» небажаючих входити у жодну із громад. З часом вони відчують сьогоднішні помилки.

 

Ніхто не змушуватиме людей за кожною довідкою їздити у центр громади: для цього є електронна розсилка документів, а представники Центрів надання адмінпослуг робитимуть усі документи централізовано. І не слід забувати, що у кожному селі передбачається представник самоврядування, так званий староста, який опікуватиметься проблемами населення.

 

За словами міського голови Івана Коруда, Овруч без особливих перешкод не лише справляється із бюджетними зобов’язаннями, визначеними на початку року, а й має значні перевиконання, які йдуть на розвиток інфраструктури, вирішення соціальних проблем тощо. Разом з тим, на громадських обговореннях було прийнято рішення запросити усі бажаючі сільські ради до спільного господарювання, аби підтримати тих, хто власними силами мало в чому може поліпшити добробут селян. Тому необхідно визначити основні проблеми кожного поселення, скласти стратегічний план розвитку громади та мудро розподіляти надходження до бюджету.

 

В ході обговорення надійшли пропозиції розглянути дещо більшу кількість громад на базі району. Перший варіант, що розроблявся ще минулого року, передбачав утворення 7 ОТГ. 

 

1

 

2

Версія для друку