Указом Президента України від 24 лютого 2022 року №68/2022 створено Житомирську обласну військову адміністрацію

Рекомендації жителям Житомирщини під час воєнного стану – у розділі “Більше. Інші рубрики”

В Овруцькому районі триває боротьба з несанкціонованим видобуванням бурштину

05 Березня 2015 • 13:41

Кіл-сть переглядів: 755

3-4 березня правоохоронці провели в Овруцькому районі масштабні рейди, направлені на виявлення та припинення протиправних діянь, пов’язаних із незаконним видобутком бурштину. Про це повідомляє прес-служба УМВС України в Житомирській області.

 

Заходи проводились за спільним рішенням Житомирської облдержадміністрації та УМВС України в області на території Овруцького району у відповідь на звернення місцевої громади Овруччини.

 

У результаті рейдів було виявлено двох жителів м. Житомира, 21-го та 25-ти років, які у лісовому масиві неподалік одного з сіл району за допомогою мотопомпи розмивали ґрунт і таким чином видобували бурштин. У них було вилучено 200 грамів щойно здобутої корисної копалини. Згодом у цьому ж населеному пункті правоохоронці затримали ще одного молодика, у якого вилучили пістолет ТТ з набоями та мисливський ніж. За даними фактами розпочаті кримінальні провадження.

 

Нагадуємо, що розпорядженням голови облдержадміністрації Сергія Машковського від 18 листопада 2014 року з метою врегулювання ситуації щодо видобування в непромислових обсягах та недопущення несанкціонованого видобування бурштину, забезпечення дотримання вимог чинного законодавства з охорони довкілля, охорони праці, наповнення податками місцевих бюджетів, підвищення зайнятості населення було створено робочу групу з опрацювання пропозицій, спрямованих на припинення незаконного видобування бурштину в Житомирській області.

 

Питання незаконного видобутку бурштину в регіоні перебуває на постійному контролі у голови облдержадміністрації Сергія Машковського і в Управлінні Міністерства внутрішніх справ України в Житомирській області. «Ми закликаємо долучитися до цієї роботи й усіх небайдужих полісян та повідомляти міліцію про появу у місцях нелегального видобутку всіляких «ділків». На кожне із таких звернень буде відповідне реагування оперативних працівників», – заявив т.в.о. начальника УМВС Житомирщини Григорій Полковніков.

 

Прес-служба облдержадміністрації

 

Версія для друку